marți, iulie 01, 2008

Mitici, prazari, sarme si palincari

Azi a aparut in Adevarul primul episod al unei campanii despre stereotipurile regionale, la care muncesc de vreo doua luni. In fine, scriu de-mi sar capacele la chestia asta si-am zis sa va tin la curent cu desfasurarea serialului.

  • Uite AICI materialul introductiv al campaniei, despre cum si cand au aparut stereotipurile despre ardeleni, olteni, moldoveni, banateni si mitici :)) A fost deschidere de ziar, a avut multe mii de afisari si bineinteles ca am primt si multe sfaturi "de bine" si multe "dulci" apelative :))
  • Materialul numarul 2 - In tara lui Nea Marin - cum se vad oltenii, pe cine taxeaza ei, cum ii vad ceilalti pe olteni.
  • Materialul numarul 6 - Interviu cu Tudor Gheorghe. De facut, l-a facut Ovidiu Nahoi, nu eu, dar il mentionez aici ca e interesant :))
  • Materialul numarul 11 - Au si altii clisee: stereotipurile altora - e si un tabel super interesant cu "smecherii" si "tampitii" din bancurile altora. Tabelul e din cartea lui Christie Davies, "The Mirth of Nations". Il pun mai jos. CLICK pe el, pentru marire:

Uite-aci un sfat prietenesc primit de la Vlad Tepes la inceputul campaniei. Ulterior, tonul forumistilor a devenit dramatic si apelativele, de nereprodus...

domnita Florentina Tone

de vlad tepes in data de 2008-07-01 21:19:44

e evident ca d-vs . dispuneti de o inteligenta foarte mare iar capacitatiile de exprimare nu sunt mai prejos ,deoarece va atingeti scopurile mereu si reusiti sa descrieti in mod clar ceea ce ne inconjoara ,dar va rog frumos ca urmatorul articol care il scrieti sa fie unul care sa trezeasca sentimentul comun al unitatii nationale ,al mindriei colective de a fi roman si sa ne indemne mai ales la o strinsa colaborare in interiorul patriei mama .va cer aceasta pt .ca acum ne sunteti datoare -dupa ce ne-ati dezbinat !

Niciun comentariu: