vineri, iulie 25, 2008

Cainele, omul si Papa...

Mi-au ramas niste chestii in cap din facultate - destul de multe, ca am fost eleva silitoare - dar una anume mi s-a intiparit pe creier. Si cred ca tot absolventii de FJSC o sa-mi dea dreptate. Nu cred ca e unul care sa nu fi retinut povestea cu omul si cu cainele. Din anul I stiu, deci, raspunsul la intrebarea: "Ce e o stire?" - "O stire e atunci cand un om musca un caine, si nu atunci cand un caine musca un om". In anii de facultate, povestea primise si o continuare: "Si daca omul cu pricina e chiar Papa de la Roma, asta e deja o stire bomba". Nu mai stiu sursa, nu mai stiu de unde era toata povestea asta - din ce carte - dar am retinut-o.

Si uite c-a mai retinut-o si altcineva - cu siguranta, absolvent de Jurnalism, probabil, absolvent de FJSC. Respectivul/respectiva a scris pe hotnews, pe 14 decembrie 2007:

Stirea perfecta: Un om a muscat un caine

de A.N. HotNews.ro

Un indian a mucat un caine in statul Kerala, in sudul tarii, dupa ce l-a prins cu o rata in gura, informeaza Reuters.

Suparat pe cainele vagabond care ii furase una dintre rate, indianul a prins animalul, s-a luptat cu el si l-a muscat de gat. Cainele a fost batut apoi de vecinii barbatului pana a murit.

Un articol in publicatia "Hindustan Times" a precizat ca animalul devenise o amenintare pentru locuitorii din Pakakkadavu, in sudul Indiei, unde sunt numerosi caini vagabonzi.

Barbatul, in varsta de 65 de ani, s-a luptat cu cainele intr-un canal din apropierea locuintei sale si l-a muscat atat de tare incat gatul animalului a sangerat puternic.

Indianul a fost tratat pentru turbare la un spital din capitala statului.

Niciun comentariu: