duminică, martie 11, 2007

De sarit pe geam... de la etaj :(






Nu, nu m-am apucat sa fac cronica de film pe blog. Desi asa ar parea. Am vazut, insa, mai multe filme in ultimul timp, asa ca ma simt fortata sa va chinui cu panseurile mele. Deci - "Venus". Cu Peter O'Toole. Total nerecomandat, in opinia mea, alora mai labili. Are toate "atuurile" sa stoarca lacrimi (asta ca sa fiu zgarcita in exprimare): doi batranei (ca si cum n-ar fi fost suficienta existenta a doi batranei in film, avem de-a face cu doi batranei care se pregatesc sa isi intampine sfarsitul), ipostaze specifice senectutii (neputinta, spital, sticlute cu buline, potential diagnostic de cancer...), un Peter O'Toole extrem de convingator (ca de obicei), muzica depresiva, deprimanta (cateva bucati, cel putin, sunt devastatoare)... Si nu mai spun. Ca poate vreti sa vedeti filmul si gasiti postul meu descurajant. Nu. Sa fie clar: filmul e de vazut. Dar cand te simti in stare sa-l suporti. Atat. Asta apropo de filme deprimante, ca adusese vorba un amic, Ahile, intr-un comentariu...

11 comentarii:

cinesseur spunea...

nu exista filme deprimante. exista doar oameni care au anumite infirmitati mentale si considera ca tot ce nu le produce buna dispozitie e deprimant. filmele au alt rost decat sa deprime oameni.

Florentina spunea...

Ha, ha, deci am "infirmintati mentale" :) E bine de stiut.

cronicaru' spunea...

Mie mi-a placut filmul. Difera mult fata de celelalte lacrimogene din serie. Habar n-aveam ce actor e Peter O'Toole. Senzational rol.

Anonim spunea...

Minunat film, deprimant...asa si asa, depinde cum privesti pb...mosulica isi traise viata, ba mai mult, la batranete cunoscuse din nou pasiunea...deci sfarsitul e inevitabil, ca la noi toti, dar fericit as zice eu...
Pare un ultim rol al Lui O'Toole...desi sper sa nu fie!

Florentina spunea...

Io n-am zis ca nu mi-a placut. Dimpotriva, e un film bun. Dar... nu prea eram eu in ale mele cand l-am vazut :)

Ahile spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Florentina spunea...

Imi iau libertatea - ca e blogu' meu, ce mama ma-sii - sa elimin comentariile jignitoare. Ahile, stii la ce ma refer. Punct.

Ahile spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Florentina spunea...

Eu nu oblig pe nimeni sa faca nimic. Daca vrei sa mai poftesti pe-aici, bine, daca nu, iarasi bine. IT'S UP TO YOU (ca sa ma englezesc si eu :)

Florentina spunea...

Si ca sa nu ramai needificat, Ahile, comentariul tau a fost indepartat din pricina cuvantului "dobitoc" cu majuscule. Asa ceva nu cred sa existe in comentariile mele...

Anonim spunea...

Am vazut fimul sambata seara. Sunt cateva bucati care iti strang inima, intr-adevar. Cum ar fi momentul in care Peter O'Toole isi invita batranul, mizantropul si ipohondrul prieten la un vals, pe o melodie trista. Dar, per total, minimalismul si povestea lungita mi se par ca scad din intensitatea mesajului.