joi, ianuarie 19, 2012

Roma: Borgo Medievale, Castelo Sant’Angelo şi Borghese; Villa Borghese

E 22 octombrie 2011, sambata, si suntem in Roma; in Roma cea portocalie. Avem program scurt azi; pana dupa-amiaza trebuie sa vedem Borgo Medievale (pe repede inainte), Castelo Sant'Angelo si Villa Borghese. E clar, ne-ar trebui o zi pentru asta; dar n-o avem; deseara plecam spre Barberino di Mugello...

(Dac-as fi scris in timpul vacantei, asta as fi scris; dar sunt acasa, e ianuarie 2012 deja si-au trecut niste luni bune de la povestea asta italiana; nu-mi mai amintesc totul cu maximum de detalii. Imi amintesc insa cerul albastru de sus, de pe terasa castelui Sant'Angelo, ingerul din piatra, Catedrala San Pietro printr-o fereastra pe jumatate acoperita de perdea, podul Sant'Angelo cu multe, multe statui, regretul de a nu fi vizitat castelul seara, cand Roma la asfintit ar fi fost cu adevarat magnifica (asa, toate pozele mele sunt in soare si in contre-jour...), muzica napoletana de langa castel, dansul unei fete cu fusta lunga, verde, trupa de chinezi care a trecut in pas grabit pe langa noi (si ei s-or fi grabit sa ajunga la Baerberino?), domul de pe malul Tibrului, oglindindu-se in apa, drumul catre Piazza del Popolo, cu tot cu "dulcele" cu gem, piata, frumoasa piata, strajuita de biserici (pictura de Caravaggio intr-una dintre ele am ratat-o; era pauza de pranz)... si linistea, si frunzele galbene, lucioase din Villa Borghese. Pe toate le-as fi luat acasa. Si-am si luat cateva; acum sunt maro inchis; in mintea mea sunt insa inca galbene; galbene-galbene; cum a fost si vacanta asta de toamna la Roma...)

Suntem, deci, in Roma; intr-o frumoasa si galbena zi de toamna...

Un comentariu:

Loryloo spunea...

Superbe fotografii!
Cat de mult mi-as dori sa ajung si eu prin asemenea locuri.

Sa va bucurati de vacanta asta la maxim... si pentru noi, cei de acasa, din fata calculatorului, care admiram doar poze :)