In formatie aproape completa, ca Mariusache nu vrea - inca - sa fie expus pe blog :)
Florile pentru gazda, lalele albe si fotogenice, care s-au simtit de indata in largul lor in sufrageria luminoasa a Adinei.
Morcovi, ceapa, linte galbena, celery (o tulpina din familia telinei), cartofi normali, cartofi dulci (care sunt mai altfel decat cei normali si care au un gust aproape de dovleac si care se coc si se paseaza... o intreaga filosofie), ghimbir, chimion (care-i altceva decat chimenul, sa ne intelegem :), coriandru, curry, unt de cocos si baby spinach (spanac). A iesit o supa buna-buna, cu consistenta de crema, dulce per ansamblu, dar cu note acrisoare (cred ca de la ghimbir) si cu note iuti (de la curry). Cu fire de spanac proaspat, mici surprize in bolurile colorate. O supa indiana, zice Adinache :). Ca asa ne promisese, mancare indiana si frantuzeasca.
Trecem la salata. Tarta e satioasa, asa ca trebuie musai insotita de verdeturi. Adica: rucola (ceva din familia papadiei, care are un gust demential... stiu, sunt o gasca, imi place papadia :), spanac, salata iceberg si, pe deasupra, o ploaie de mieji de nuca. Ah, am uitat dressingul: ulei de masline normal, ulei de masline cu esenta de lamaie (extravirgin, se intelege) si sucul de la o lamaie bine stoarsa.
Procesul de preparare al salatei:
Ingrediente, asadar: mascarpone si-un sos foarte simpatic, din prune deshidratate (adica uscate, dar nu foarte uscate, cele mai bune sunt unele frantuzesti de la Cora), cafea, miere si scortisoara. Yummy :) Ma rog, pentru cei curiosi (ca aici am fost de fata), prunele sunt puse pe foc intr-o craticioara cu apa, se adauga scortisoara (betigase), o lingurita de cafea (sau ness) si o lingurita de miere. Se tin pe foc pana se transforma aproape intr-un sos si se toarna peste mascarpone (amestecat cu iaurt Danone, ca sa capete consistenta unei creme). Adinache, daca am scris vreo prostie, sa ma corectezi. Ca eu nu le am cu retetele. Ma rog, nici cu bucataria. Sper ca nu sunt un caz pierdut :))
Cam asta ar fi de povestit. Multumesc pentru o zi frumoasa :) Noapte buna.
12 comentarii:
Sa-ti traiasca aparatul, si pofta de mancare, si de scris!
Inca 3-4 intalniri de genul asta si o s-o dai pe mama soacra afara din bucatarie. Ca sa faci poze, bineinteles :))
Adinache, mi-a placut in vizita la tine. Se-ntelege din postul asta lung, nu? :))) Ei, eu sper sa fac si poze, dar sa si invat ceva d la tine in materie de bucatareala :))
Uuuu, neaparat smulge retetele! :)Miroase a delicatese postul asta al tau...
Pai, da, chiar delicatese :) E o premiera comentariul asta, nu? CRed ca de la mancare se trage :))
Primul, da, dar te-am mai citit! Imi place cum si ce ai scris! Poate ma apuc si eu de scris (cu sau fara talent->imi trebuie neaparat?)...:)
Pai, eu stiu ce sa zic... Depinde ce vrei sa scrii :)) Oricum, eu astept sa te citesc :)
valeu, supa aia... nu trece zi sa nu ma gandesc la ea. :P
Delicioasa. Recunosc. Trebe sa mai mancam supa din-asta.
bine ca faceti pofta la altii...
Pai ce sa facem altceva?
Am avut mereu un dezgust fata de placerile burtii, fata de grija exagerata pentru mincare. Dezgustul asta se extinde pina si la artisti culinari de genul Olivier nu stiu cum.
Pozele sint Ok insa subiectul postului ma surprinde (de cind te pasioneaza asa mult supele de nu stiu care si mirodeniile? WTF?)
Stiu ca o sa te enervez cu comentariul asta, dar n-am ce-i face!
Hai, ma, Der F., de-aia de indopi la tzutzu? Din pricina "dezgustului fata de placerile burtii"? :) Si nu, surprinzator nu ma enervezi, chiar m-am simtit super bine in ziua aia, cu mirodenii si cu supe, asa ca nu ma enervezi :)
Trimiteți un comentariu