duminică, mai 25, 2008

Fir-ati voi sa fiti cu Eurovisionu' vostru cu tot!

In fiecare an, dupa ce fiecare tarisoara isi da punctele la Eurovision, ma umplu de spume. Si decid, fara drept de apel: "La anu' nu ma mai uit!" Pe naiba, ma mai uit si la anu', si la anu' alalalt... si-asa am ajuns sa ma uit si la Eurovisionu' de anu' asta, ca fara mine nu se putea, evident :( Mda. Spectacolul, partea in care se canta, e ok, imi place. Ca ma uit la Eurovision de cand aveam... nu stiu cati ani aveam, da' ma uit de multa vreme, sa stiti. In fine. De fiecare data, cand se-ajunge la puncte, si la prietenii, si la tari care se voteaza intre ele, si la tari care se inspira unele de la altele... ma enervez. Da' rau de tot. Si zic: "Gata! Adios!" Da' parca vad ca n-o sa ma pot abtzine si-o sa ma uit si la anu' :( Mda. Asa, ca sa stiti, am pe IPod si melodii de-acu' vreo 10 ani. La mine gasiti cea mai misto selectie de melodii de la Eurovision. O sa ma uit, deci, pentru muzica. Desi in ultima vreme observ ca multe tzari isi cam baga picioarele la propriu. Si trimit niste scalambaieli... Va mai amintiti de piesa aia tampita de anul trecut, cu refrenul ala tembel? "We are the winners of Eurovision"... Bla, bla.

Anul asta au castigat rusii. De fapt, doi rusi si un ungur: Dima Bilan, Evgheni Plushenko si Edvin Marton. Combinatzia castigatoare: fiecare a tras voturi dintr-o parte. Si-a iesit un numar de voturi care s-a dovedit suficient ca sa castige Rusia. Ca fara "echipament" de lux - a se citi Plushenko - nu castiga Dima Bilan nici anul asta. Ca s-a mai straduit el si in 2006, cu-o melodie super, super faina, dar i-au luat premiul monstrii aia de la Lordi, din Finlanda. Atunci mi-a fost clar ca degeaba te duci cu melodii faine, castiga aia care fac tambalaul mai mare :(

Anul asta mie mi-a placut melodia noastra. Poate ca rezonez eu cu melodia c-a fost in limba romana si m-am lasat influentata de versuri, poate ca imi place cum suna, per total... nu stiu. Cert e ca dupa multi ani, mi-a placut piesa care ne-a reprezentat. Si cand am vazut c-am trecut de semifinala fara emotii, am zis ca gata, e de bine, hai sa vedem cat de sus urcam. Am urcat pana la locul 20 :( Naspa. Nu mi-a placut c-am inceput noi concursul, ca poate europenii amatori de Eurovision mai spalau inca vase sau nu-si terminaseara cina cand a inceput concursul. In fine, eu cred ca nu piesa a fost de vina pentru punctajul nostru de cacao, ati inteles ideea.

Bun. Am votat cu Rusia, ati inteles. Din motive de Plushenko. Si pentru ca eu cred ca Bilan are voce. Dar am dat un euro si ceva (atata era semeseul) si pentru Portugalia. Melodia lor mi-a placut cel mai mult. Uite-aci videoclipul:

Mda. Piesa asta a primit foooaaarte putine puncte. Nu ma intrebati de ce, n-o avea Portugalia tari vecine si prietene :(

Mi-a mai placut Croatia... (videoclipul e simpatic :)



... Danemarca...



...Norvegia...



... mi-a mai placut Albania, Moldova (din prima semifinala - Geta Burlacu)... si nu mai stiu. Dar stiu ca am urat Grecia si melodiile cantate de pitipoance. Se stiu ele care sunt.

Pe de alta parte, insa, va imaginati ce ar fi fost daca am fi castigat? Sau daca am castiga vreodata? Ne-am face de ras la modul cel mai crunt posibil. Umilinta totala! Pai da. Avem noi vreo sala care sa gazduiasca in conditii decente asemenea puzderie de oameni? Nu. Suntem noi in stare sa facem un show ca la carte? Nu. Avem unde sa organizam conferinte pentru 2.000 de ziaristi? Nu. Nu. Nu. Noi nu suntem in stare sa organizam un parlit de campionat european de gimnastica, in conditiile in care suntem campioni olimpici. Si asta tot pentru ca n-avem sala. Asa ca.. lasati regretele. Nu va doriti sa castigam Eurovisionul, ca nu suntem oricum in stare sa organizam o competitie de genul asta. N-avem cu ce, dom'le, n-avem cu ce. Din pacate. Belgradul a fost un exemplu exceptional. Nu m-asteptam sa vad sala aia atat de mare si misto. Mda. Si parc-a mai trecut si-un razboi pe-acolo... Si tot au o sala mai misto decat o s-avem noi vreodata :( Naspa.

Stati asa. Ca n-am pus piesa castigatoare. Desi banuiesc ca stiti despre ce e vorba, dac-ati mai trecut pe-aici... da' pun totusi secventa din concurs, ca sa il retzina retina mea pe Plushi :)




5 comentarii:

Anonim spunea...

Eu glumeam sambata cu ai mei, spuneam ca ne-a pus pacatul sa facem noi marea unire. N-ar fi fost dragut sa auzim "And Tara Romaneasca's 12 points go to....TRANSILVANIA!!!" ? :))
Nu stiu daca mai se merita sa ne uitam la Eurovision. Nervi gratuiti. Imi pare foarte rau de piesa lui Nico si Vlad care sincer mi-a placut mult. Si mai mult m-au enervat reactii din presa de genul "Romania s-a facut de doi lei." Mda, whatever.
Ma bucur ca a castigat Dima, din motive de Plush mai ales. Si Beyonce aia wannabe din Grecia nu mi-a placut de nicio culoare. Nici zbenguitele alea din Armenia si Ucraina. C'est la vie.

Florentina spunea...

Uof, da, c'est la vie. Da' io cred ca o sa ma uit in continuare, imi place sa aleg melodii, sa fac clasamente, sa ascult dupa aia inca vreo 3 ani anumite cantece. Pacat de punctaje... Uite-acuma aflu ca melodia noastra a fost votata de compozitorii din concurs (adica de specialisti) cea mai buna piesa... Deci, chiar era buna, nu mi s-a parut doar mie asta.

Catalin Alexandru Pop spunea...

Daca o separi de vocea celor care o contesta spunand ca este copiata, piesa romanilor care este de Mamaia 1977, e foarte ok. Insa doar ok, nu foarte buna si nicidecum indeajuns de buna pentru primele 10 locuri.

Ar mai fi totusi de spus ca au existat altele si mai slabe. Iar piesa grecoaicei e Nely Furtado feat Timbeland pe fata. In fine, noi sa fim sanatosi. :)

Florentina spunea...

Stiu de faza cu Bustamante, si mie mi s-a parut ca seamana, dar io sunt varza la muzica, nu stiu sa fac diferenta intre nota do si nota mi. Acuma, pe de alta parte, eu am o explicatie pentry faptul ca-mi place piesa asta: e apropiata de ce ascult eu in fiecare an, de multi ani, la Sanremo. De-aia imi place. Si de-aia mi-a placut putin si melodia Elvetiei, cantata de Paolo Meneguzzi, un obisnuit al festivalului Sanremo...

In fine, sunt multe de zis, asa cum zici si tu :) Da' bine ai venit la mine pe blog :)

Catalin Alexandru Pop spunea...

Mai trist e ce se intampla in TVR. Mafia dinozaurilor functioneaza.

In alta ordine de idei, nu mai stiu cum am ajuns pe la tine pe blog, insa sunt cu ochii pe tine. :)