vineri, ianuarie 09, 2009

Cum se vede iarna de la geamul meu

Intre conceptul de "prezentare dramatica de rol" si cel de "incongruenta a statusului global" (pe care-as sti acum sa le explic, dupa ce mi-am varat nasul in niste carti), mi-a fugit ochiul catre fereastra. N-aveam cum sa-l impiedic, suspectez ca i se parea mai faina privelistea caselor cu-acoperisuri albe decat ce-l fortam eu sa citeasca (si sa si priceapa, pe deasupra). Asadar, iarna in Rahova e chiar frumoasa. Mai prost e ca eu stau la bloc si nu intr-o casa din aia, care se vede-n poze si-n care duduie o soba...

Acu' fug, ca mai am niste chestii de citit :)

4 comentarii:

PETISA spunea...

Maimutica draga, mai ai mult din cartile alea? Ca vreau sa ne vedem la canapeaua rosie. Am atatea sa iti spun... Chiar mi-e dor de tine.

Florentina spunea...

Petisache, as fi vrut eu sa ma laud cu mai multe carti, dar m-am infundat intr-una din care nu mai ies :)) De vazut, de vedem luni. Nu joi, asa cum canta chirila :)

Anonim spunea...

Il ultima poza se vad in zare patru mari turnuri menite a raspindi lumina. Ma insel eu sau e vorba cumva despre gloriosul stadion din Ghencea, martor al atitor si atitor victorii frumoase, cel care adaposteste echipa care ne-a adus atitea izbinde incredibile, echipa cu cel mai stralucitor palmares in fotbalul romanesc, Steaua Bucuresti?
Cum e sa vezi tot timpul de la fereastra casei in care locuiesti un asemenea loc plin de rasunetul gloriei steliste? Este un privilegiu?

Casele alea in care duduie o soba sint de fapt case in care duduie o centrala pe gaze, apa si curent. Si e mai bine asa pentru ca pina se incalzeste o soba dureaza vreo 2 ore, timp in care intepenesti de frig, dupa care mori de cald. Am eu la serviciu sobe si crede-ma ca as prefera de 10 ori incalzire centrala prin calorifere.

Florentina spunea...

Trezirea la realitate cu Der F. Ca nu e bine sa visam la o soba, ca murim de frig pana se incalzeste si dup-aia murim de cald. Nu mai are omul voie sa viseze la lucrurile care-i plac sau care-i amintesc de copilarie, ca vine Der F peste el :)) Da, o gura de Der F nu strica niciodata, daca esti pe cale sa cazi in reverie.

Cat despre "minunatul", "stralucitorul", "mult prea importantul" stadion care se vede-n departare, zic sa nu comentez. Ca ma enervez :) Prefer sa ma gandesc la fiecare stalp in parte ca la un copac gaunos si putrezit la radacina. Desi am impresia ca jignesc in mod nejustificat un copac comparandu-l cu stalpul de iluminare de pe Ghencea...