joi, martie 27, 2008

Incepem cu Alexander Abt...

M-am hotarat. Cu toate riscurile care decurg din treaba asta (scaderea considerabila a numarului de oameni care trec p-aci si-mi citesc posturile), am decis sa pun pe blog (pai, da, e blogu' meu si fac ce vreau cu el - becalist, nu?) toate programelele de patinaj artistic care mi-au placut mie pe parcursul anilor. Mda. S-a putea sa fie o chestie cam indrazneatza, ca io ma uit la patinaj de multa vreme. De foarte multa vreme. Si da, fac asta din ratiuni egoiste. Ca sa nu mai bat in lung si-n lat youtube-ul, de fiecare data cand vreau sa vad un exercitiu care mi-a placut. Fac eu o selectie - sa se vada si bine, sa se-auda si bine, sa vorbeasca indivizii care comenteaza cat mai putin... Mda, o sa mai fie si comentarii in japoneza si-n alte limbi mai putin cunoscute, da' trecem peste asta. Bun. Fac selectia, cum spuneam. Si pun programele unul cate unul. Stiu cel putin o persoana care-o sa mai aprecieze chestia asta. Sper sa nu fie si singura.

Incepem, cum am zis, cu Alexander Abt. Tare mult imi placea individul asta. Ghinionul lui e ca a facut parte din aceeasi generatie cu Plushenko si Yagudin, ca a participat la competitii cam in acelasi timp cu ei, ceea ce i-a scazut considerabil sansele sa castige medalii de aur. Omu' era, insa, bun. Si-a reusit sa si castige in cateva randuri una-doua medalii.

Nu mai stiu foarte clar cand l-am descoperit pe Sasha Abt. Dar stiu ca mi-a placut la maximum programelul asta din 2000. Stiu ca inregistrasem pe un reportofon din ala cu caseta mica - de unde naiba aveam eu un reportofon pe-atunci ?! - melodia programului astuia si o ascultam la infinit. Bine, mi-as fi dorit sa gasesc o varianta mai simpatica pe youtube, una in care sa nu se trancaneasca asa de mult (si-n spaniola, pe deasupra), dar ma multumesc cu ce am. Tipa care comenteaza o sa se opreasca la un moment dat din vorbit si-o sa se uite si ea la exercitiu. La Europenele din anul ala, Abt a ratat podiumul (locul 1 - Plushenko, locul 2 - Yagudin, locul 3 - Dmitry Dmitrenko... pe-asta nici la fata nu mi-l mai amintesc). Asadar, programul scurt de la Europenele din anul 2000:



Continuam. Cu programul scurt de la olimpiada din 2002. Pe muzica de Ara Gevorkian. Super misto. Alexander Abt, locul 5. Dupa Yagudin, Plushenko, Timothy Goebel, Takeshi Honda. Priviti programul si faceti abstractzie de cei doi indivizi care comenteaza. Jocurile Olimpice in State, ei americani, dupa Abt urma americanul Todd Eldredge... E de intzeles trancaneala natzionalista. De altfel, sunt de vazut doar primele trei minute jumate din filmuletz, ca dupa aia camera sta fixata numai pe Eldredge... Ce ma mai saturasem de americanu' asta, pe bune. In final, Eldredge a iesit pe 6, carevasazica Abt a fost mai bun. Asta ca sa le inchid gura comentatorilor :))



Cred ca pentru seara asta e suficient. Promit ca revin in zilele urmatoare :) Noapte buna.

P.S. Observ ca de la un timp imi inchei toate posturile cu "noapte buna", adicatelea am chef de blogareala numai seara. Ce chestie...

12 comentarii:

Anonim spunea...

Vazusem odata un banner, la o competitie, care mi-a placut atat de mult, incat l-am reprodus pe coperta unui caiet. Era ceva de genul:
Amazing
Brilliant
Terrific
Ma rog, literele initiale erau boldate si "poanta" mai usor de observat :)

Florentina spunea...

Il tin minte :))) Bannerul :) Ce chestie. Asa era, da: Amazing, Brilliant, Terrific! Adevarul ca era bun, sasha abt. Dar ce ghinion sa ai, sa te nasti o data cu ailalti doi, sa concurezi o data cu ailalti doi, dintre care unu' - Plushi - era de nebatut :)) Ei, l-a mai batut yagudin pe la inceputurile lui... dar alea nu se pun.
Stii cine-mi placea mie acum cativa ani si bagam mana-n foc ca o sa fie mare, mai ales ca-l antrena tot mishin? Andrei Griazev. Era un pusti-minune, dar o cam zbarcea in finale, era cam labil. Da' era bun si credeam ca o sa fie urmatorul Plushenko. Din pacate, n-am mai auzit nimic de el. Iar rusii (baietii) de azi, parca nu mai sunt ce-au fost. E un tip acum... a fost excelent in finala de la Goteborg. Un rus. Sergei Voronov. Parca nu se ridica la inaltimea predecesorilor lui... dar il antreneaza Alexei Urmanov. Ceea ce e un mare, mare atu :)

Anonim spunea...

Mi-l amintesc pe Griazev. Ciudat sa zic asta despre un nene care abia a aparut in lumea mare a patinajului acum vreo doi ani. Din pacate insa, cam tot atunci a si disparut. L-am remarcat la vreo doua campionate. De fapt, l-am remarcat in adevaratul sens al cuvantului doar prima oara cand l-am vazut, apoi l-am remarcat doar pentru ca-l remarcasem inainte. Era promitator, parea ca he had it in him. Daca nu ma-nsel, parca si fizic aducea putin a Plushky in tinerete.
De Voronov mi-a sis mama ca a facut foarte bine la liber, dar eu nu l-am vazut. Daca e asa bun cum zice ea, sa puna mana sa confirme :)
Dar since, nu cred ca o sa mai avem un alt Plushenko. Si nici nu cred ca trebuie.

Florentina spunea...

Nu trebuie, nu trebuie, mai ales ca a declarat ca la anu' il vedem si ca pregateste acuma neste chestii de mare exceptie, ca sa ruoa gura targului, la revenire :)) Mama, eu una astept cu gura cascata sa-l vad. De Griazev, chiar sunt curioasa: zici bine ca parea sa fie ceva/cineva, ca avea patinajul in sange. Si da, semana cu Plushi. O sa caut sa vad ce si cum, daca mai exista sau nu.

Anonim spunea...

Si eu sunt tare curioasa sa vad ce o sa-i poata pielea la 3 ani de la retragerea din competitiile de amatori. Stiu ca, orgolios cum e, n-ar reveni daca n-ar fi sigur pe sine. Totusi, nivelul mi se pare mai ridicat decat in 2006, asa ca nu o sa-i mai fie asa usor. Oricum, abia astept.

Florentina spunea...

Eu sunt absolut sigura ca va fi ceva iesit din comun :)

Anonim spunea...

Wow man...ce vremuri,Abt era tare frate. cred ca de vreo 2-3 ani au cam disparut patinatorii carismatici si inovativi.Din pacate rusii nu mai sunt asa on top,ei erau cei mai artistici,pe buna dreptate lideri intr-un sport care presupune,pe langa tehnica,multa gratie.Cred ca perioada de aur a patinajului artistic a fost undeva intre '90 si inceputul anilor 2000.Irepetabila atmosfera aia...

Florentina spunea...

Uf, da irepetabila. Dar mi-as dori sa mai vad, sa mai simt acelesi lucruri. Oricum, bine ai ajuns pe.aici :)

Unknown spunea...

Probabil ti se pare super ciudat sa comentez la un articol scris acum 2 ani :) dar tocmai ce am dat din pura intamplare peste blogul tau ..si am constatat cu uimire imensa ca avem fix aceleasi preferinte in materie de patinaj, si balet (cu mentiunea ca cel mai mare balerin roman din ultimii 20 ani cel putin -este Alin Gheorghiu ). Exact ca tine, imi sacrificam toate zilele in perioada campionatelor mondiale si europene de patinaj, avem aproape aceeasi varsta, il ador in continuare pe Plushi si pe Sasha Abt, pe Alexei Urmanov ..i-am vazut de aproape, am dat mana cu Sasha Abt am si o inregistrare video in care se vede cum imi zambeste si vorbeste cu mine, si chestia aia o sa o las mostenire stranepotilor cu mandrie :))
Trebuie timp mult ca sa aprofundez ce ai scris aici ... o sa incep acum :)

Florentina spunea...

Bine ai venit :). Ma bucur ca-mi mai citeste cineva posturile si la doi ani dupa ce le scriu :)) Si trebuie neaparat, daca mai treci pe-aici, sa-mi povestesti cum ai facut sa ii cunosti pe Sasha si pe Urmanov. Eu n-am reusit pan-acum sa-l intalnesc decat pe Plushi (norocul meu ca a venit el in Romania), sa ii arunc o intrebare la o conferinta de presa si sa primesc un raspuns foarte lung si foarte simpatic si sa iau un autograf la care tin ca la ochii din cap. Asa, ca fapt divers, observ ca-mi plac rusii in foarte multe domenii: la gimnastica, le tineam pumnii lui Alexei Nemov si lui Alexei Bondarenko. Despre balet, stiu mai putine, recunosc. In afara de Ovidiu Matei Iancu, nu mai stiu mare lucru. Dar uite ca mai aflu nume noi :) Noapte buna si astept povestea intalnirii.

Unknown spunea...

Am fost la Moscova si la Sankt Petersburg in 2001 si 2002 la Grand Prix -ul de patinaj artistic :) si asa am reusit sa ii cunosc..Sasha concura, iar Alexei Urmanov era in juriu in 2002.
M-am dus cu tupeu ca sa zic asa :)) vazusem cateva rusoaice care se dusesera la Sasha (care statea in tribune inainte sa inceapa grupa lui) si el le expediase ..insa eu mi-am luat inima in dinti si mi-am zis "ma duc, ii zambesc frumos ii zic ca sunt din Romania si chiar daca nu ma baga in seama macar stiu ca am incercat" :) si nu numai ca nu m-a alungat, dar a fost extrem de dragut, am vorbit vreo 5 min, am dat si mana cu el, am facut si poza cu el, si autograf :)
De la Plushi am doar autograf :) si amandurora le-am dat cate o jucarie de plus.

Merg diseara la Baiadera apropos de balet si de Ovidiu Matei Iancu:) dar preferatul meu ramane Alin Gheorghiu .. sa vii la lacul lebedelor pe 15 apr, sa il vezi in rolul Deirfgeis.. o sa iti placa la nebunie :)

duminica placuta, ne auzim ..

Florentina spunea...

Ei, daca te-ai dus la Moscova si Sankt Petersburg special pentru Grand Prix-urile de patinaj, ai toata admiratia mea. Serios. Si mie mi-ar fi placut s-o fi facut, dar uite ca nu m-am dus. Si-acum astept sa mai vina Plushi din cand in cand pe-aici, iar pe Sasha si pe Urmanov nu cred c-o sa-i vad altfel decat in filmulete si la TV. In fine, pe Urmanov, chiar il mai vad, ca il antreneaza pe Voronov. O ajunge si el un fel de Mishin :) Asa. Multzam de poveste, de detalii, mi se pare super fain ce ai facut, bravo. Poate ai pus undeva pe net vreo poza-doua, sa vada si ochiul meu pe frumusei :).

Baiadera e faina tare, iar Ovidiu Matei Iancu si mai fain. Am scris la un moment dat un articolas cu si despre el si mi-a placut mult omul. Tin cont si de recomandarea din aprilie :) Sa mai treci. O saptamana buna. Ca maine ma duc la servciu dupa doua saptamani de concediu. Si va fi dramatic :(