duminică, martie 23, 2008

Flamenco on ice


Asta da, e combinatia fatala: si flamenco, si patinaj :))

Autorul: Stephane Lambiel. Patinator elvetian. Dublu campion mondial. Preferatul meu in competitiile de patinaj, in absenta lui Plushenko. Bine, la Mondialele de la Goteborg incheiate azi, a cam zbarcit-o. A terminat pe locul 5. Naspa. Mi-a parut rau. Mi-a parut rau ca nu s-a gasit deloc pe parcursul celor patru minute si jumatate, cat are programul liber. Asta in conditiile in care avea un program liber fenomenal, pe muzica flamenco. De Vicente Amigo. Sper sa mai vad programul asta si cu alte ocazii, ca tare mult imi place cum arata. Bun, pun aici o varianta de pe youtube, prezentata la o gala de patinaj de la Bercy, in 2007.



Ei, si mai pun un filmuletz, realizat fix la Madrid, in timpul pregatirii cu Antonio Najarro, profesorul de flamenco de la care a invatat Lambiel ce si cum. Da, e un reportajel in germana, dar fiti pe pace, o sa intelegeti esentza:



Inc-o poza si m-am culcat :)

Mda. As mai sta sa mai caut filmuletze, da' trebuie sa ma trezesc devreme. Asa ca am incheiat. Cu un regret: ma uit la concursurile de patinaj inca de pe vremea cand aveam televizor alb negru si imi "traducea" Tzopescu, "Marina Klimova poarta un costum roz cu paiete argintii"... da, de-atuncea ma uit la patinaj si n-am vazut si eu o competitie pe viu in viata mea :( De asta chiar ca-mi pare rau... Ptiu, ce bine e sa fii nascut in Romanica... Da, da, stiu, putea sa fie si mai rau... sa ma nasc in Somalia...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Avem gustturi comune.
Si eu il iubesc pe Plushenko.
Lambliel umple un pic din golul lasat de PLushenko. Omul spune ceva pe ghiata .
Luiza

Florentina spunea...

:)Multumesc de vizita. Si lui Plushenko ii place Lambiel:) L-am intrebat eu anul trecut, la conferinta din Romania, pe cine prefera dintre Lambiel si Joubert. Am vrut sa stiu: "Care-i mai bun dintre ei?" Si a raspuns razand: "Eu. Pot sa-i bat pe amandoi". Si a continuat: "Dar imi place mai mult Lambiel, e mai artistic, are piruete, are aia, are ailalta..." Deci, pana se intoarce Plushi, ii fac galerie lui Lambiel :)) Am acordul lui Plushenko.

verbiaj. spunea...

ma mir ca nu te-ai maritat pe patine, draga flori. sa-l pun pe al tau in garda, sa te tina departe de patinoare.

Florentina spunea...

Nu m-am maritat pe patine ca nu prea stiu sa patinez :)) Ca ar fi fost o varianta :) Cat despre pusul in garda :), nu e cazu':))) Cand m-a luat al meu, stia ca-s moarta dupa patinaj :))