miercuri, iulie 07, 2010

Culorile Mangaliei

Povestea a inceput intr-o seara cam intunecata (plouase toata ziua la Mangalia), cu petanque si carusel si vata de bat, si s-a sfarsit intr-o zi calda, insorita, cu profiterol la "President" ("mangaiotii" stiu ei unde). Si-a mai fost, intre punctul de inceput si cel de sfarsit, si faimosul suberek cu branza, din care-as manca pana as muri, inghetata turceasca, dulce-dulce si cremoasa, cu fistic si ciocolata (si caise, si fructe de padure...), si porumbul proaspat, fiert in casa, si festivalul international de folclor de la "scoica" din Mangalia (cu tot cu trupa de georgieni care-a facut spectacol si pe care-am zis ca o caut pe youtube, atat de faina a fost).

Si inca un lucrusor: la Mangalia imi plac la culme ferestrele. Ferestrele apartamentelor cu aparatoarele lor de soare din lemn. Sunt frumoase-frumoase si au un aer de vacanta, de concediu, de soare, de mare. Asadar, Mangalia.


8 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

frumoase imagini. mai ales ca-s din mangalia. un oras de care mi-e dor. plus de asta, plajele pustii. romantice. prefer pustiul aglomeratiei de tip bucurestean!

Laura spunea...

ce pot sa spun decat felicitari!!! pentru aceste imagini si pentru toate povestile pe care le asterni cu atata drag!
multumim

Laura spunea...

multumim pentru imaginile superbe si pentru povestile minunate pe care le asterni cu atata drag si pe care imparti cu noi!
:)
FELICITARI!

Florentina spunea...

@Dan, Laura, ma bucur ca va plac pozele mele. Multumesc, asadar, pentru laude :)

Anonim spunea...

Unde era trenuletul ? sper ca nepotii mei nu se uita ca am incurcat-o:)))
Dupa cum vezi , eu nu iti multumesc pt aceste poze:)))

Florentina spunea...

@Ali-anonima, de ce nu imi multumesti? :)
Trenuletul si caruselul si celelalte erau inspre scoica, inspre scena pe care se tinea de regula Callatisul. Sau, mai clar, in zoana aia in care era un targ cu bratarele si coliere din scoici, colace, saltele si alte asemenea. Si mai era un carusel si in oras pe undeva, Dora le-a incercat pe toate :) Cum a fost la Mangalia?

Anonim spunea...

Frumos! Dar cred ca pt mine e frumos oriunde sunt oamenii mei de suflet ( un apropo delicat la viitorul concediu:)
Tre sa te laud si eu! Ai un ochi facut pt frumos! Asta e concluzia mea , dupa atatea vacante petrecute impreuna sau separat in aceleasi locuri- comparand pozele noastre. Ale tale sunt pline de mister si de poveste. Ale mele sunt pur si simplu poze. Cred ca si un cos de gunoi pozat de tine ar arata interesant:)

Florentina spunea...

@Apropo delicat la viitorul concediu - foarte delicat ai pus problema :)

Cred ca noi doua ar trebui sa discutam, noi doua si atat, fara influente exterioare, fuhreresti si categorice:)) Eu spun doar atat: ca ar trebui sa imi/ne acordati credit, dat fiind ca am mai fost o data acolo. Si cand spun ca frumos ar fi sa stam in Cordoba in oras (sau in Malaga) nu o spun doar asa, pentru ca vreau eu musai sa pot sa ma intorc la 12 noaptea din oras, de la flamenco sau de aiurea. Spun doar ca orasul asta, Cordoba, e minunat, are o energie speciala, nu seamana cu niciun oras pe care l-am vazut eu vreodata. Uite, ca sa ai un sistem de referinta, seamana un pic cu Obidos. Centrul vechi, mai ales, unde vreau eu sa stau/sa stam. Si spune-mi tu sincer: daca ai putea sa stai in Obidos cateva zile si cateva nopti, te-ai duce intr-un sat andaluz, intr-un camp, doar ca sa vezi cerul si sa mananci o fripturica la gratar? Serios, acuma. Ma banuiti de subiectivism - ca vreau eu in oras, cu orice pret - dar iti spun ca orasul asta e altfel si e o incantare sa stai in el, ziua sau noaptea. Si nu l-am vazut decat o zi. Seamana si cu Obidos, si cu Eze, si cu celelalte orasele cu stradute inguste si cu flori la geamuri. Si nu trebuie sa cauti linistea in alta parte cand ea e chiar acolo, in Cordoba. Hai, cu Malaga, se mai poate negocia: atata vreme cat exista mijloc de transport si casa pe care o gasiti e in apropierea orasului (si poate langa mare) stam impreuna, toti. Cu gratare, sardine, dorade si ce mai vreti (desi si Malaga e minunata). Dar Cordoba... ma, Cordoba e foarte frumoasa. De ce sa fugi de ea? Fa-ti putin timp si uite-te pe poze mele sau, alandala, pe site-uri. Atata :)

Am zis tot dintr-o rasuflare, ca sa stii ca nu e un moft. Si ca, daca stam in locuri diferite, si mie o sa-mi para rau. Dar eu chiar vreau sa stau in orasul asta patru zile si trei nopti frumoase :)

Acestea fiind lamurite, o sa provoc un cos de gunoi la o sedinta foto :)