duminică, iunie 30, 2013

Diana Krall in Bucharest. Just like a butterfly that's caught in the rain.


A plouat azi in Bucuresti; o ploaie incapatanata, continua, ca intr-o poezie de Bacovia. Si mie nu-mi place genul asta de ploaie; fara-nceput, fara sfarsit, o ploaie ce pare eterna, care nu se mai da dusa...
Tot despre ploaie a fost vorba si la Sala Palatului in seara asta; dar ce seara, si ce voce, si ce cantece, despre tristete si singuratate, care s-au potrivit manusa cu vremea de-afara. Nu putea fi zi mai potrivita pentru concertul Dianei Krall in Bucuresti, cu vocea ei patrunzatoare, ca o ploaie care-ti intra-n oase; o voce plina, adanca, a-toate-cuprinzatoare, care mi-a ridicat parul pe mana de la prima nota. Si da, a fost vorba despre ploaie in concertul doamnei asteia, din British Columbia, unde ploua tot timpul; si marea mea descoperire - caci, recunosc, n-ascult Diana Krall on a daily basis - a fost tot una cu tematica "ploioasa": "Just like a butterfly that's caught in the rain". Hmmm, melodia asta o sa faca in mod sigur cariera pe IPod-ul meu; va spun de-acum:


Si-a fost apoi "Let it rain", "Lonely Avenue", "Simple twist of fate, "On the sunny side of the street", "A little mixed up"... dar si my personal favorite, "Temptation" (mai jos, o varianta dintr-un concert mai vechi):


Hey you, Tessa Virtue&Scott Moir's fans, I know you know that one: "Temptation" was used by Tessa and Scott for their (incredible) Free Dance two years ago. For the rest of you - who don't know the routine - this is the right time to watch and live it ("Temptation" is in the second part of the dance, you'll recognize it for sure):



Si gata, inapoi la Diana Krall; a fost finalul mi-nu-nat al unei zile ploioase si alandala (ati inteles, cred, ca nu-mi place ploaia...). Dar, inca o data, un lucru e cert: recitalul asta nu putea avea loc in alta zi. Asa ca jos (cu) palaria, Mrs. Krall. Astept sa va intoarceti. Daca de asta e nevoie ca sa va ascult, accept - cu placere - inca o zi ploioasa...


Luni, 1 iulie: ..nu ma pot abtine sa nu fac un update la povestea asta; nu de alta, dar am descoperit niste inregistrari excelente ale catorva piese de aseara. Ca nu v-am spus asta - dar o spun acum: unde-am stat eu (si unde-a stat domnul/doamna care a inregistrat melodia de mai jos) s-a auzit brici. Asa ca, da, sa ne intoarcem la povestea unei seri frumoase-frumoase, alaturi de Diana Krall. Iar melodia asta mi-a placut si ea teribil, sa ne intelegem - "The Boulevard of broken dreams":



Si alte cateva mai jos, tot din concertul de aseara. Enjoy:

2 comentarii:

Ionut Scutaru spunea...

Am fost si eu la concert. Din pacate am fost cam dezamagit de reprezentatia ei. Concertul mi s-a parut foarte scurt si a facut rabat de la calitate, in opinia mea. O fi fost de vina si faptul ca sala era jumatate goala si a vrut sa plece mai repede (apropo, la un concert de genul asta ma asteptam sa fie garderobele deschise).

Florentina spunea...

Hmmm, nu-s ce sa zic. Mie concertul - fie el si scurt - mi-a mers la inima. De scurt a fost scurt, e clar (o ora si jumatate cu tot cu bis, pentru cei care nu stiu), dar rabat de la calitate n-a facut - evident, in opinia mea :). A facut rabat de cantitate - asta e clar. Dar eu n-am mai fost la concerte de-ale ei si nu stiu cat canta in mod obisnuit.
Si treaba cu sala goala... pe jumatate goala - asta nu e un peisaj placut pentru niciun artist; nu mi s-a parut c-a contat detaliul asta totusi.
In rest, mai am si eu cateva comentarii - aseara era tarziu si n-am mai "plusat": in fata s-a auzit excelent; dar tot excelent i-am auzit si pe minunatii mei colegi (de concert) din spate, care tot concertul au rontait Bake rolls cu usturoi. O experienta auditivo-olfactiva teribila pe alocuri.