duminică, iulie 15, 2012

Beautiful faces in Nice: Adam Rippon

 
E soare si e cald la Nisa, la sfarsit de martie, si pe aleea din fata patinoarului care gazduieste Campionatul Mondial de Patinaj Artistic 2012 intreg orasul pare c-a iesit la plimbare. E in aer un dolce far niente, o lene vesela si atocuprinzatoare, un zambet care-a cuprins toata urbea asta din sudul Frantei; sau cel putin centrul ei. Sunt unii ca mine si ca Ali, care infuleca sandvisuri si beau apa cu inghitituri mici, stand ca niste gaze la soarele asta prietenos de primavara si asteptand urmatoarea proba a campionatelor, cea de seara. Sunt doamne care n-au nicio legatura cu patinajul, cochete si aranjate, care stau si ele, asezate pe marginea jardinierelor, tot ca niste gaze; si tot la soare. Si sunt si cei care se plimba, incolo si incoace; unii ca asa le place; unii ca sa fie vazuti. Si mai sunt si grupurile de "grouppies" (imi asum "garaiala" asta...), care pandesc orice miscare, orice usa care se deschide in dreptul celor doua hoteluri care gazduiesc patinatorii participanti la CM de patinaj. Si cand vad pe cate unul, tusti pe el. Folosesc masculinul, pentru ca grouppies-urile de fete sunt tentate sa alerge mai mult dupa ei, decat dupa ele. Dar si atunci cand apar patinatoare se isca emotie si "grouppies"-urile se grupeaza in jurul lor :). Ca veni vorba, intr-o aglomeratie din-asta de zambete si de emotie, am pescuit eu, intr-o seara, un autograf de la Maurizio Margaglio si m-am toooopiiit :).

(Ca sa pricepeti ce si cum, iata un preview cu doamne la soare si cu Viktor Pfeiffer dand autografe :).
Dupa-amiaza, la Nisa, in fata patinoarului, soarele asta cald lumineaza figuri, netezeste contururi si face zambetele si mai zambarete decat sunt. In marea asta de capete, unul blond si plini de zulufi straluceste ca un far in noapte, domnule. E capatana carliontata a lui Adam Rippon, iesit la plimbare cu prietena, cu Ashley Wagner adica, si, cat ai zice "patinaj", blondinii sunt inconjurati de amatori si amatoare de poze, autografe, zambete. Adam rade cu gura pana la urechi, cu capul dat pe spate si zambeste larg in poze (care se vor afla in scurta vreme pe desktopul domnisoarelor amorezate de domnisorul cu zulufi :).

Inauguram - cu moaca asta zambareata, incadrata de carlionti, a lui Adam - o serie de fotografii simpatice si bucuroase de la Nisa, de acum cateva luni. O sa le zicem "Beautiful faces in Nice" si-o sa gasiti aici in zilele care urmeaza minunate profiluri de patinatori/patinatoare. Va spun de pe-acum: Andrew Poje e Mr. Univers in lumina asfintitului de la Nisa, Kaitlyn Weaver are un zambet de milioane, Nathalie Pechalat e adorabila cu machiaj de Cleopatra si plasture pe nas, iar Fabian, ei bine, Fabian are o privire si mai albastra decat cea pe care o stiti (I do have a crush on Mr. Bourzat, I admit :)).

Asta nu-i tot: o sa va zambeasca in fotografiile mele si fratii Shibutani, Maia si Alex, o sa-l vedeti si pe Mr. Fernandez, Javier Fernandez, aproape incurcat de abundenta fanelor care-l vor in fotografiile lor, o sa-i vedeti, trecand spre oras, pe Nikolai Morozov si pe Elena Ilinykh (de mana? - asta-i mai putin clar), o sa vedeti si-un spate de Philippe Candeloro, de Lloyd Jones si de Pernelle Carron, dar si un zambet mare-mare de Viktor Pfeiffer, de Kevin Reynolds sau de Cristopher Caluza. Ah, da, si-o sa vedeti si-o lectie de dans, in plina alee, printre trecatori; protagonisti: acelasi Andrew Poje, cu alura de actor, si Madison Hubbell. O sa-i mai vedeti pe Takahiko Kozuka, pe Narumi Takahashi si pe Marvin Tran, pe Samuel Contesti si pe Simone Vaturi, intr-o scena suta la suta italiana, pe Meryl Davis si Charlie White, dar si pe Tessa Virtue si pe Scott Moir, la ceremonia de decernare a medaliilor mici si sesiunea de autografe (unde m-am facut eu sandvis intre niste mosulici canadieni, disperati sa ia autograf de la Tessa si Scott). Asadar, va ploua cu poze si figuri simpatice aici; si nu-i chip sa ratati o ploaie, fie ea si de poze, in luna asta care-a transformat Bucurestii (si Romania) intr-o maaaare sauna. Va invit la zulufi si va mai astept.

Si, da, toata povestea asta se petrece aici:





2 comentarii:

nickro spunea...

Pe când şi ceva despre beautiful places in Nice :)?!

Florentina spunea...

O sa mai dureze putin; ca mai am povesti de patinaj :)