duminică, februarie 28, 2010

Guess what?


Evan Lysacek nu vine la Torino, la CM, in martie, sa-si apere titlul mondial castigat anul trecut, la Los Angeles (in absenta lui Plushenko, pentru necunoscatori).

Evan Lysacek nu vine la Torino, in martie, pentru o noua confruntare, a doua confruntare din viata lui, cu Plushenko. Adevarata confruntare, as zice eu, o confruntare nemarcata in vreun fel, neinfluentata de un public care a avut greutatea unui arbitru la Vancouver.

Evan Lysacek nu vine la Torino, in martie, si pierde ocazia de a arata ca a castigat pe bune titlul olimpic. Pentru ca atunci cand castigi aurul asa cum l-a castigat Lysacek, cu un scandal imens dupa finala si cu lungi discutii si comentarii, ar fi asteptat ca incerci sa dovedesti, cu prima ocazie care ti se ofera, ca tu esti cel mai bun, ca meriti medalia suprema.

Evan Lysacek nu vine la Torino si da apa la moara carcotasilor. Iar eu sunt unul dintre eci mai aprigi: vino, frate, si arata ce poti! Arata ca esti bun si la a a doua intalnire, una la care nu urla fanii ca descreieratii, vino si pe teren european sa vedem cum te descurci (oricum publicul torinez ar fi fost de o eleganta desavarsita, bag mana in foc. Poate doar eu sa fi afisat un tricou cu "Go home, American boy, you are not the winner" - glumesc, desi gandul, recunosc, exista).

Evan Lysacek nu vine la Torino, dar zice ca acesta nu e sfarsitul activitatii lui competitionale. Eu as zice sa fie mai grijuliu cu declaratiile. Am invatat in timp sa fiu circumspecta,vizavi de traseul competitional al americanilor. Daca e ceva ce le lipseste unora dintre ei, asta e constanta in participarea la competitii. Un european va veni an de an sa-si apere titlul sau sa incerce sa castige un titlu: ganditi-va la Slutskaia, avea vreo nu stiu cate titluri europene, sase?, sapte?, si ea tot venea. Ei, in cazul unor nord-americani... ai aurul mondial, ai aurul olimpic... atunci se cheama ca ai luat tot ce se putea lua si nu mai merita sa te stresezi sa revii anul urmator in competitii, ca sa dovedesti ca-ti meriti medalia, ca te lupti sa-ti pastrezi suprematia. Acuma, pe bune, cine a mai auzit de Tara Lipinski dupa titlul olimpic? De Jamie Sale si David Pelletier? De Sarah Hughes? (Nancy Kerrigan, da, era mai constanta, dar ea cred ca a fost o exceptie. Sunt rea, stiu. Si exagerez cumva. Ca si Todd Eldredge a patinat pana tarziu, si Michelle Kwan si Sasha Cohen a fost destul de prezenta in competitii... dar sunt unii care dispar tot atat de repede precum au castigat un titlu suprem, fie el mondial, fie el olimpic. Pe principiul "mi-am facut datoria catre tara, catre mine", ma retrag, fac bani din showuri demonstrative, din publicitate, din actorie, din altceva.

Asadar, sa tratam impreuna cu rezerva informatia ca Lysacek nu intentioneaza sa se retraga din activitatea competitionala. Pana una-alta, un singur lucru e cert: nu vine la Torino si ma enerveaza teribil ca a luat decizia asta. Intr-un fel, mingea era la el: si el a decis sa o puna la subrat si sa plece in acasa, in loc sa arate unora ca mine ca arul n-a fost o intamplare. Ei, asta spune multe. A fost sfatuit, probabil, ca nu merita sa adanceasca acest conflict, care, la Torino, s-ar fi acutizat. Conflict privind calitatile lui de patinator, privind sistemul de punctaj, privind faptul de a fi meritat sau nu aurul olimpic... Mda. Uite si stirea oficiala:

Evan Lysacek to skip worlds in Turin

2/25/2010, 8:59 p.m. EST
The Associated Press

(AP) — VANCOUVER, British Columbia - Olympic gold medalist Evan Lysacek will not defend his title at next month's world championships in Turin, Italy.

Lysacek, who won gold at the Vancouver Olympics a week ago, said he is not retiring.

"I still want to continue to compete, though," the 24-year-old Lysacek told icenetwork.com. "I'm not afraid to lose. Regardless of medals, I still have so much to thrive on in the sport. I'm not ready to say goodbye."

Ryan Bradley, who placed fourth at the U.S. championships, will replace Lysacek. Bradley was 15th at the 2007 worlds.

Five-time U.S. ice dance champions Tanith Belbin and Ben Agosto also will bypass the worlds and are expected to retire from competitive skating. They will be replaced in Turin by Kim Navarro and Brent Bommentre, the first alternates. Navarro-Bommentre were 12th at the 2008 world championships.

Lysacek's sensational season comes to an end with wins at Skate America, the Grand Prix final and then in Vancouver. He is the first American man to win Olympic gold since Brian Boitano in 1988.


4 comentarii:

Dia spunea...

ce mai vrem mai mult de-atat? e mai mult decat clar ca nu va mai castiga daca ar veni... e clar ca stie si el asta si na,nu vrea sa se faca de ras...desi, vorba ta, e o dovada in plus de lasitate...si probabil va ramane si el in continuare un no-name in patinaj k multi altii...nu cred ca e indeajuns sa castigi un titlu olimpic si apoi gata,te retragi...oricum,spre deosebire de el, Plushenko va merge la Torino k sa arate cine e adevaratul campion...lui Plushy i-ar fi convenit mai mult daca era Lysacek,k sa arate tuturor who's the real king on ice si pacat ca nu va avea ocazia sa faca asta...

Simona spunea...

Scopul acestui baiat, Lysacek, a fost sa castige aurul olimpic si punct. Eu nu cred ca are pretentii sa se declare cel mai mare patinator in viata sau ceva de genul asta. Omul e clar constient de ceea ce poate, de ceea ce este. Pentru el a fost de ajuns, a facut cinste tarii dandu-i peste nas RUSULUI Plushenko, a fost aplaudat de milioane de americani pentru asta. Am urmarit comentariile la articolele de dupa concurs, nici macar nu se poate reproduce felul in care a fost terfelit Plushenko de catre niste oameni care cred ca nu s-au uitat in viata lor la un concurs de patinaj, ba as paria ca multi nici nu stiau cine e Plushenko de fapt.
Mai e ceva de zis?

Florentina spunea...

Nu, nu mai e nimic. Sunt de acord in totalitate cu ce ati spus/scris aici.

flv spunea...

pfffai ar mai fi de zis ca nici plushenko nu vine la torino. god damn it.
http://www.reuters.com/article/idUSTRE62I38T20100319?type=sportsNews