vineri, mai 02, 2008

Ajutooor! Cine stie rusa?


Stiu. Stiu acum ce era cu indivizii aia doi, cu camere pe umar, care-l urmareau pe Plushenko peste tot, in timpul spectacolului de la Bucuresti: cu el, in culise, cu el, pe marginea patinoarului improvizat, filmand tipele care urlau... Am aflat despre ce-i vorba aseara, cand am gasit pe youtube - cautand diverse chestii de pus pe blog - niste filmuletze de pe MTV Rusia. Si-am priceput. Hai sa va spun ce-am priceput. Ca-n Rusia se difuzeaza acu' - pe MTV - un fel de reality-show cu Plushenko. Iar pe youtube au aparut deja primele episoade, impartite si ele, la randul lor, in bucatele de cateva minute.

Ei, si m-am uitat eu aseara vreo ora si ceva la filmuletele astea (pe youtube n-am gasit decat pana la episodul 3, iar episodul 3 cuprinde chestii filmate de Craciun la Tokyo). (Pardon, am sondat mai bine si e si episodul 5 :)) Acuma, sincer, nu cred sa mai intereseze pe cineva episoadele reality-show-ului astuia... Cu-atat mai mult cu cat sunt integral in limba rusa :( Da' poate se gaseste cineva sa-mi traduca si mie doua-trei vorbe, pe langa minimul inteles de mine.

Dar daca ignori limba rusa si incerci sa arunci o privire de ansamblu, eu zic ca ai ce vedea: Plushenko, mic de tot, in primele lui competitii... primele lui exercitii... Plushenko antrenandu-se pe muzica lui Marton, in patinoarul din Sankt Petersburg... Plushenko in turnee cu campioni pe gheata si la diferite evenimente la care e invitat in Rusia.

In fine, ati inteles: la un moment dat, va fi prezentata intr-unul din episoadele astea si incursiunea la Bucuresti. Pacat ca e totul in rusa. Si pacat ca eu nu mai stiu nimic din rusa invatata trei ani de zile la Jirlau. Nu mai stiu decat trei-patru cuvinte: sumca, adica ghiozdan, babusca, malcic... dedusca... si o poezioara: "Alfavit uje mi znaem/Mnogo pisem i citaem/I vse bucvi pa pareadku/Bezasipki nazavaem". Atata :))

Da, acu' filmuletzele (asta o sa fie un post actualizat in permanenta, pana o sa ma satur sa ma uit la reality-show).

Episodul 1, partea 1:



Episodul 1, partea 2:



Episodul 1, partea 3:



Episodul 2, partea 1:



Episodul 2, partea 2:



Episodul 2, partea 3:



Episodul 3, partea 1:



Episodul 3, partea 2:



Episodul 3, partea 3:



Episodul 4, partea 1:



Episodul 4, partea 2:



Episodul 4, partea 3:



Episodul 5, partea 1:



Episodul 5, partea 2:



Episodul 5, partea 3:



Deocamdata, atat :)) Dar pun pariu ca tipul/tipa care pune filmuletzele pe youtube va continua :) Ultimul a fost pus pe 30 aprilie, asa ca... asteptam continuarea. Io sunt in urma, n-am vazut decat un episod si ceva :) Da' e greu cu rusa asta...

11 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=jx-ualuq45E

Florentina spunea...

Hehehe :)) Multzam, da' am vazut de milioane de ori programu' asta, chiar si live, in galele laureatilor. Cum sa nu-l stiu? E bestial :))

Florentina spunea...

Si voiam sa mai spun ca pagina se incarca super greu din pricina milioanelor de filmuletze de pe youtube :)

Anonim spunea...

L-ai vazut pe Plush ieri la Eurovision? Frate, eu m-am speriat cand am vazut gheata aia. Si eu care credeam ca gheta de la Bucuresti a fost minuscula...Doamne :))

Florentina spunea...

am vazut, am si votat... Eu credeam, in prima faza, ca nu apare niciun Plushi pe scena, n-am vazut niciun semn de patinoar pe-acolo... Eram trista. Da' a aparut. Si m-am bucurat. Si-am uitat de piticania aia de gheata... Pe de alta parte, io zic ca Marton si Bilan puteau sa stea in afara ghetii, sa aiba mai mult loc Jenia. Dar nu era el personajul principal, asa ca... In fine, astept si finala :)

Anonim spunea...

Desteapta miscare a Rusiei sa-l bage pe Plush in numar. Melodia e bunicica, dar nu extraordinara. Mie mi-a placut mult mai mult cea cu care s-a prezentat Bilan acum doi ani. Oricum, eu cred ca are sanse bunicele sa castige, mai ales ca nivelul de aseara a fost absolut catastrofal. Geez.

Florentina spunea...

Da, sunt de acord. Melodia de acum doi ani era super tare pe langa cea de anul asta a lui Bilan. Dar Believe castiga voturi din mai multe parti: unii il voteaza pe Bilan, unii pe Marton, iar altii pe Plushenko... Adica, se strang voturi din mai multe parti. Ceea ce, intr-adevar, e o tactica buna. Iar semifinala de aseara a fost groaznica, nu ma asteptam sa fie chiar atat de rau..

Anonim spunea...

Eh, si a castigat si Plushky al nostru. M-am bucurat mult sa-l vad asa entuziasmat:)

Adina spunea...

Ma, chiar c-ar trebui sa ai un blog separat despre Plushi! Ca eu tot ma chinui sa ajung la interviul cu Cortez, dar am ramas prinsa in mrejele exclamatiilor, explicatiilor, filmuletelor etc. :)
tine-o tot asa, ca nu ma mai plictisesc la serviciu.

Florentina spunea...

Adinache, bine ai venit :) Ca sa ajungi la Cortes mai simplu, poti sa te uiti undeva in stanga, ca ai niste cuvinte-cheie, la Sertarele mele. Acolo sunt posturile, adunate in functie de tema. Dai click pe Joaquin Cortes si ajungi la povestile despre el :))

ileana spunea...

va rog mult detot sa-mi dati si mie o adresa de email sau un numar de telefon ale baiatului cu raku...sunt ceramista si ma intereseaza foarte mult aceasta tehnica...felicitari pentru articol...emailul meu:wildrose1183@yahoo.com ...va rog mult daca puteti sa-mi scrieti un mail cu datele lui de contact...multumesc mult