sâmbătă, august 25, 2007

Am primit o leapsha muzicala...


... de la numitul Djerzinski, trecuta, printre altii, si pe la Verbiaj, si pe la Kolonelul... asha ca trebuie sa ma achit cumva de sarcina :) Unde mai pui ca e o sarcina placuta, sa-mi amintesc cum stalceam eu limbile straine in tineretzile mele, facand pe marea cantareatza in curtea cu roshii si castravetzi de acasa :) Adicatelea, ce intzelegeam eu (mai bine zis, ce nu intzelegeam) din melodiile alea mishto de dupa '90, eu care faceam la scoala franceza shi rusa. Nicidecum limba aia capitalista, a "englejilor", cum le place unora sa zica, spre stresul major al urechilor mele. Bun, sa nu ne pierdem in detalii...

Numarul 1: Bombalurina - Itsy Bitsy Teeny Weeny...

Melodia imi placea la maxim, clipul era colorat nevoie mare, dar eu nu intzelegeam mai nimic in afara de "itsibitsi". Ma straduiesc acum sa refac versurile incropite de mine cu mintea de atunci: Itsi, bitsi, tini, mini/Helo uini/Zastachini (n.r. - cu a din Romania)

Pentru nostalgici (printre care ma numar si eu), iata clipul pe YouTube:


Sa continuam...


Numarul 2: Kaoma - Lambada


Da, mi-a luat-o Verbiaj inainte cu melodia asta, ceea ce nu dovedeste decat ca lumea era lesinata dupa Lambada, chiar daca n-avea habar ce canta aia p-acolo. In fine, io intzelegeam urmatoarele: Shora mishifoi/Cheiungia/Siami peshora... si, la un moment dat, era refrenul: Aecondansa/Vaesta conela/Onufoi... si tot asha...

Pun clipul:


Shi mai pun unul, ca mai era o melodie, tot a lor, si tot cu Lambada: Dancando lambada



Numarul 3: Maical, Maical/Pe tine te iubim/Maical, Maical/Ca tine vrem sa fim...

Da, dom'le, toata copilaria si toata adolescentza mea am fost fan Maical. Era nebunia aia, cu concertul din 1992, cu alea care tzipau, cu alea care leshinau... Eu n-am ajuns in 1992 la concert, n-aveam decat vreo 11 ani, dar am ajuns, dupa plansete si rugamintzi, la cel din '96. Mi-a placut la maxim.
Da' acuma daca stau bine shi ma gandesc, am fost un fan Maical de tot rasul: n-am stiut niciodata versurile ca lumea, fredonam ce intzelegeam... Mostra: Dangeros/Daghirlison/Dangeros... adicatelea "Dangerous, the girl is so dangerous" (zic eu cu mintea mea de-acuma). Nu mai zic de Smooth Criminal, amintit si de Verbiaj, nu mai zic de alelalte, grele rau pentru o ureche absolut neantrenata. Una singura stiam (exagerez acuma :), o melodie de la cap la coada, "Heal the world". Fusese un numar din Salut (cine-si mai aminteste de revista Salut? Am o colectie impresionanta acasa) dedicat lui Michael si invatasem cum trebuie toata melodia.
Ei, acuma pot sa zic ca le mai stiu, versurile, alea adevarate, dar atunci eram un dezastru :)) Bine ca mi-am amintit. La prima vizita acasa, imi caut dosarele cu Maical: decupam din ziare tot ce scria despre "regele muzicii pop", lipeam articolele si pozele pe foi dictando duble si le adunam intr-o mapa. Mama, cate mai aveam :)) Mama, ce vremuri :))

Nu pot sa ma abtzin sa nu pun ceva cu Michael, ceva de la Bucuresti, din 1996:


Mda, cam atata pentru azi. Termin postu' si ma uit shi eu cum trebuie la filmuletze :)


Un comentariu:

Anonim spunea...

Te-ai achitat de leapşă. Aşa, bravo! :)