miercuri, iunie 06, 2012

Tânăr student caut revoluţionar, la Bookfest 2012

 Foto: Bookfest
Volumele mele albastre - ale mele si ale lui Zoltan Rostas - au fost la Bookfest, ca sa stiti. S-au lansat oficial pe 31 mai. "S-au", ca sunt doua: volumul 1 din Tânăr student caut revoluţionar se cheama "La inceput a fost frica", iar volumul 2 - "Voiam altceva, dar nu aveam in gand ceva anume". Sunt doldora de oameni, atmosfera, emotii si povesti - (tot) ca sa stiti. Si au o mie de pagini in total - chiar daca asta suna descurajator. Dar zau ca sunt simpatice, citibile; adevarate romane de aventuri - iar asta nu este si nu trebuie considerata lauda :) Sunt, in ambele volume, 52 de interviuri de istorie orala cu "revolutionari", asa cum i-au cautat si definit studenti la Jurnalism, nascuti chiar in 1989, de aceeasi varsta, deci, cu Revolutia. Va vand un pont: nu va temeti de cartile astea, se pot citi foarte bine si la plaja; nu au alergie la nisip :)

Despre proiectul asta de istorie orala, tare drag mie, v-am mai povestit:
Considerand, deci, ca stiti coordonatele povestii, nu va mai bat la cap cu alte maruntisuri. Si va invit mai degraba la fotografii de la Bookfest, multe fotografii (cu foarte importanta observatie ca multumesc mult oamenilor dragi care mi-au fost alaturi - se stiu ei care sunt; si multumesc, Paul Cernat, pentru o prezentare amanuntita si pentru convingerea ca volumele vor fi un must pentru cei care vor studia Revolutia in anii care vin).
Poftiti, deci, la instantanee, si de-ale casei, si de-ale Bookfestului, si de-ale editurii Curtea Veche. (Fotoreportajul asta documenteaza pas cu pas lansarea; asa ca zau ca nu-i nevoie de alte amanunte...)

 Foto: Mariusache
Fix aceeasi poveste, in instantaneele editurii Curtea Veche, cu observatia ca am ales si o fotografie in care Principesa Margareta se afla in proximitatea volumului albastru... Si, nu, Principesa n-a fost la lansare; instantaneul e realizat cu cateva ceasuri mai devreme...

Foto: Curtea Veche

2 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

frumoasa atmosfera acolo, printre carti, autorii lor si public.

Florentina spunea...

Dane, a fost super simpatic; trebuie sa recunoasc ca mi-a placut; mult chiar :))
Multumesc de vizita.