luni, iunie 14, 2010

Povesti de la Vernesti

Vernesti. Soare. Liniste. Verde. Maria. Dimi. Creta colorata de la Ikea. Capsuni. O mana de cirese. Bicicleta unei fetite din vecini. Mingea cu continente a Mariei, pe care si-o dorea mult Dimi. Ali. Mama lu' Ali. Tata lu' Ali. Mamaia lu' Ali. Dar si a mea, o imprumut din cand in cand. O ciorba buna de curcan. Sau poate de cocos. Care-a picat super bine dupa petrecerea de la Hasdeu. Jucarele. Soare. Liniste. Vernesti. Maria-lipicioasa. Dimi-cel-precaut, care te cantareste, inainte sa-ti zambeasca. Lene. Alene. Un somn scurt, cu mana protectoare a Mariei, care ne-a invelit. Si care-a dormit iepureste, ca nu cumva sa plecam, eu si Ali, si ea sa ne nu vada. Mamaia cu fata ei incretita si calda. Caietul verde in care-a scris diriga. Patrunjelul proaspat. Trenul care venea de la Nehoiu. Si soare. Si liniste.

9 comentarii:

Maria spunea...

pozele (numeroase) sunt foarte frumoase si au un aer porfesionist....sunt curioasa ce o sa mai postezi :)

Florentina spunea...

Multumesc frumos, Simina.
Doar aerul e profesionist :) In viata de zi cu zi, sunt o amatoare de toata frumusetea in a face poze. Doar ca-mi place teribil sa ma plimb cu aparatul de gat pe colo si pe colo si (argument suprem) stau in preajma colegilor mei care chiar stiu sa faca poze si invat :)

Iioana spunea...

toate pozele sunt superbe insa poza 25 imi place cel mai mult, poate din cauza dorului de bunici. Felicitari!

Florentina spunea...

@lioana, multzam :) A trebuit sa le numar, ca sa vad care-ti place :))

romrail spunea...

Poze superbe, mai ales ca printre ele apare si un tren :) Sunt singur ca voi mai urmari blogul tau, pe care l-am descoperit din intamplare.

Florentina spunea...

@salut, andrei :) Da, da, e un tren, trenul care vine de la Nehoiu. Altadata era mai lung, azi s-a scurtat, semn ca nu mai sunt musterii. Desi e pacat: drumul de la Buzau la Nehoiu cu trenul e superb.

Anonim spunea...

O invidiam pe maria pia ca a ajuns vedeta si eu nu:)) pacat ca nu pot sa-i arat lu'mamaie unde a ajuns:))))
Oricum o sa le vada picii si or sa se minuneze:)
Iar ai incurcat tramvaiul cu troleul:)))) era leustean ala:)
... imi pare rau ca nu veniti cu noi. ar fi iesit niste poze superbe acasa:)si drumul cu GT-ul e de 1000 de ori mai bun decat cu trenul - caruta despre care s-a scris si'n " Carul cu boi"

Florentina spunea...

@Ali :) Ei, leustean, patrunjel, tot aia e :)) Bine ca existi tu, sa pui lucrurile la punct :))
Trebe sa ii arati o data si lu' mamaie, mai cu seama ca a fost admirata pe aici :). Iar picii sunt mortali si noi doua suntem foarte vesele. Maria are talent, mariusache e super incantat de poza facuta mie de ea :)
Si cu aceasta ocazie Fuhreru' trebe sa isi ia angajamentul ca va mai merge o data cu GT-ul la Nehoiu, data cand va vom insoti si noi. Drept sa-ti spun, insa, nu m-ar deranja nici trenul-caruta :) Deci, cand estimezi ca mai mergi la Nehoiu? Iti spun de acum cand nu pot: 3 iulie si 18 septembrie (nunti). Sa pupi pe tata tau si sa zici "la multi ani".

Da' tu nu trebuia sa fii plecata la ora asta?

Anonim spunea...

Am plecat la 9 jumate seara. Acum ploua ... Si noi eram la o masa de 15 persoane - AFARA...
... oricum tin sa-ti spun ca ai ratat o sedinta foto, nevenind... cred ca toata ziua stateai cu aparatul la gat... am stat eu cu telefonul in schimb... e frumos acasa!