miercuri, iunie 03, 2009

Ce mama gaia s-a intamplat aseara?!


Mda. Azi am avut asa o zi de rahat, ca nici n-am apucat sa va povestesc ce nervi am avut aseara. Sau azi-noapte, ca sa fim corecti.

Inainte de toate, sa va spun ca am si eu niste fixuri. Putine, da' bune. Unul dintre ele e ca ma uit in fiecare an la Nouvelle Star pe m6. Ei, Nouvelle Star asta e varianta franceza a concursului Pop Idol (britanic), dar au si americanii o varianta, American Idol, la care eu nu ma uit, dar se uita prietena mea Ali :)))

Si, pentru cine nu stie niciuna dintre variante, Nouvelle Star e un fel de Megastar. Dar cu o mie de clase peste Megastarul pe care il face Prima Tv. E un format de emisiune preluat in mai multe tari, ca sa pricepeti. Dar in Franta sunt preselectii serioase intr-o multime de orase, vin oameni cu super voci, mai sunt niste faze de selectie la Paris, pentru ca, ulterior, cele mai bune voci sa ajunga sa cante live, intr-un spectacol absolut fenomenal, care e gazduit de o sala uriasa si super faina din capitala pariziana, Baltard. In fiecare marti, de la 20.50 (21.50 la noi), la Baltard, se intampla niste chestii absolut faine. Melodii vechi, noi, voci betoane si un juriu super tare (care si-a schimbat componenta de anul trecut, dar asta e alta discutie). Asta ar fi juriul de anul asta (plus prezentatoarea):

In fine, asta a fost introducerea, ca sa intelegeti. De vreo cinci-sase ani, primavara, in fiecare marti, eu ma uit la Nouvelle Star pe m6. Da, nu mai am 15 ani, dar ma uit in continuare ca e super fain show-ul. Si-asa am descoperit eu sumedenie de melodii frantuzesti faine, si-asa am descoperit eu sumedenie de tipi ori tipe cu voci absolut fenomenale.

Pot sa va spun si azi ca seria I a Nouvelle Star-ului a castigat-o Jonatan Cerrada, care a reprezentat in anul ala, 2003, Franta la Eurovision (eu l-am preferat pe Thierry Amiel), ca in 2004 a castigat Steeve Estatof (desi eu o voiam pe Amel Bent), ca in 2005 a castigat cine voiam eu, adica Myriam Abel, ca in 2006 i-am tinut pumnii lui Christophe Willem, care a si castigat, ca in anul urmator a castigat Julian Doré, dar mie imi placea si Tigane, ca anul trecut a castigat Amandine Bourgeois iar eu nu am vazut nici macar o emisiune. Ca UPC-ul scosese din pachetul de baza sau ce-o fi fost postul m6. Mama, ce-am mai injurat!

Ei, anul asta a fost mai complicat. Pentru ca, spre deosebire de celelalte dati, nu am putut dezvolta o mini-obsesie pentru un concurent inca din faza de preselectii. Pe care sa-l sustin pana in panzele albe. Mi s-a parut o editie cu concurenti care nu au fost in stare - ziceam eu - sa starneasca simpatii.

Ei, m-am inselat. La un moment dat, m-am fixat pe o fetisoara de 16 ani cu o voce stranie, dar super, super faina: Camelia Jordana. Si am decis sa raman cu ea pana la sfarsit si toata lumea - inclusiv juriul - o vedea castigatoare. Aseara, insa, soc. Mai ramasesera trei insi in competitie - ea, Soan si Leila - iar la finalul emisiunii, publicul avea sa aleaga printr-un fel de televoting cine vor fi cei doi care vor merge in marea finala de saptamana viitoare. Ma, ce atata gargara, atata poveste... Aseara, favorita mea in competitia lu' peshte a fost eliminata si a ratat sansa de a merge in finala.

Am povestit toata povestea ca sa pot sa pun acuma niste LINKURI catre niste clipuri de pe youtube, cu Camelia Jordana cantand in ediatia asta de Nouvelle Star. As fi pus si clipurile, dar cine le-a incarcat pe youtube a vrut sa se asigure ca n-o sa le mai ia nimeni... Mama, ce disperati.
Asadar, eu pun linkurile si voi dati click, da? Pustoaica asta este, in opinia mea, adevarata castigatoare a competitiei de anul acesta.
Gata, ma opresc aici. Ati retinut: daca sunteti curiosi ce-i cu Camelia asta, dati un click mai sus. Sau mai multe. Eu zic c-o sa mai auzim de ea :) Vorbeste mama Omida din mine.

UPDATE 1:

Petisache m-a intrebat, "bun, bun, tipa a iesit, dar cine sunt finalistii?", asa ca pun mai jos niste linkuri catre melodii interpretate de Soan si Leila, finalistii de la Nouvelle Star 2009. Pe scurt, Soan e simpatic si are o super prezenta scenica (mama, ce am scos din mine... voiam sa zic ca, pe scena, Soan te prinde, momentele lui sunt super interesante si altfel), iar Leila are voce buna-buna, dar e teatrala, motiv pentru care ma cam seaca. Inclin sa tin cu Soan in finala de saptamana viitoare, desi nu sunt prea impacata: el nu are o super voce.

Soan
Leila
Leila si Soan

... si mai am cateva linkuri catre momente faine de la Nouvelle Star

Thomas
Dale (tipul asta avea cea mai buna voce, a iesit acum cateva editii)

UPDATE 2

Ei da, Andix mi-a amintit ca si la American Idol s-a intamplat ce s-a intamplat si la Nouvelle Star: cea mai buna voce NU a castigat.

Puteai sa bagi mana in foc c-o sa castige Adam Lambert dar in finala, paradoxal, a iesit pe locul 2. Pe motiv ca ar fi gay, zice andix. O sa verific. Ca mie imi scapase amanuntul asta.

Pana una-alta, Mad world, in interpretarea lui Adam Lambert, este fe-no-me-na-la! Asta da, VOCE!

Adam Lambert: "Mad World" - Performances

Shared via AddThis


8 comentarii:

andix spunea...

spune'i conspiratie mondiala dar, -

noi aici ne uitam la American Idol care este EXACT acelasi lucru. (ghici de unde au importat europenii formatul). si acum sa'ti povestesc: in finala au ramas o fata si doi baieti. fata a fost eliminata prima (vot public), iar dintre cei doi baieti unul era GENIAL si avea o voce fenomenala, a fost favoritul tuturor pe toata durata concursului, insa a castigat cel de'al treilea, oarecum insipid. de ce? pentru ca tipul genial era gay.
google "american idol" sa vezi toata istoria.

Florentina spunea...

Daaaaaa. Stiuuuu. Adam Lambert. Stiuuu. Alt motiv de oftica.

Amica mea Ali a urmarit tot concursul pe net, ca noi p-aci n-avem posturile care dau American Idolu', si m-a tampit la cap cu Adam Labert, care intr-adevar e bestial! Cred ca m-a pus sa ascult Mad World de un milion de ori :)) Si da, era clar ca o sa castige. Si a castigat un rahat :( Anul asta e un an de rahat pentru concursurile astea.

andix spunea...

conspiratie ori ba, mie imi miroase a reteta.
vezi si Susan Boyle pe aceeasi tema.

Florentina spunea...

Ei zic doar ca publicul e dobitoc. Ca sa nu ma folosesc de teoria conspiratiei. Dar e si o mini-explicatie in cazul tututor acestor show-uri: cu exceptia noastra :)), publicul e format din adolescente care tipa si care voteaza, de regula, baieti frumosi. Nu neaparat cu voce. Care sa fie straight, se pare. Asta ar putea explica ce s-a intamplat in State. In Marea Britanie, ma rog, a castigat o trupa, inteleg.

Iar in Franta, nu imi e prea clar: au ramas in finala un tip si o tipa. Daca tipul castiga, teoria mea o sa se verifice. Daca nu, nu. Dar eu am un feeling ca da :)

cioara spunea...

Al dreac si Adam Lambert asta... si poporu' american la fel. Ca am pariat pe Lambert si-am pierdut. Am pierdut banisorii mei din cauza ca joaca asta fundas:) Curat ghinion:) Si-americanii astia, nu se dau ei mari toleranti cu minoritarile sexuale, rasiale, religioase si de care-or mai fi? Ei si-acuma se bat cu pumnu-n piept c-au pus presedinte nealb (ca sa nu-i zic altfel), ca sa ne dea la toti exemplu'. Dar cind a fost de votat la American Idol l-au discriminat pe uranistu' asta saracu'.... Mda, poporu' american a mai primit o bila neagra de la mine. De parca n-ar fi avut destule:))

verbiaj. spunea...

cioara, acuma si tu discriminezi bilele. de ce nu-i dai una gri, corecta politic?

cioara spunea...

verbiaj@ nu le dau bila gri... ca la mine albul e alb, iar negrul negru:) Io fac diferenta clar, ei sint aia daltonisti politic:) Sau ma rog, daltonisti politic cind vor, cind au interes, cind nu, sint mai intoleranti ca Horia Sima. Niste ipocriti... bleaaa

Der F. spunea...

Nu m-as uita niciodata la asemenea emisiuni pentru adolescenti daca nu ar fi Ali! Faptul ca ea se uita cu mare entuziasm ma face si pe mine sa ma uit citeodata pentru a vedea cit de grozav e nu stiu care. Unii sint chiar buni, recunosc.
Altceva vroiam sa spun. La editia de anul asta de pe M6 am vazut doar hadicapati, oameni alienati, scirbosi, diformi, foarte ciudati, de pe alte meleaguri (arabi, oameni de culoare :)). O intreaga panoplie zugravind decadenta iremediabile a Frantei. Concurentii au fost dezgustatori si faptul ca au putut asemenea cretini incurabili sa ajunga in faza finala spune multe despre o Franta bolnava si alienata.