miercuri, iunie 27, 2007

Cum l-am cunoscut eu pe Rege...

Marti, 26 iunie 2007. Zi de trecut cu rosu-n calendar. Ziua in care l-am cunoscut pe Regele Mihai. In care-am dat nas in nas cu istoria. Stiu, insa, un lucru: n-as fi avut parte de intalnirea asta, intr-o forma relaxata, cu zambete si rasete, daca n-ar fi fost doi buni prieteni care "sa-mi sustina" cauza: Radion Chiaburu si Lascar Zamfirescu :)) Despre ei, despre Rege si despre o dimineata frumoasa la Palatul Elisabeta, in cele ce urmeaza...

Cald, foarte cald. Ajung la Palatul Elisabeta, dupa ce ratacesc vreo 10-15 minute pe aleile din Herastrau. Motivul: editura Polirom lanseaza primul volum din Jurnalul primului rege al Romaniei, Carol I. Imi ciripise-o pasarica din Drumul Taberei de eveniment, asa ca am facut ce am facut si m-am autoinvitat la eveniment. Ca la palat nu se intra chiar asa usor, e pe baza de liste la poarta :)

Ma refac repede dupa caldura, cand imi intalnesc prietenii de suflet: Lascar Zamfirescu (stanga) si Radion Chiaburu (in portocaliu). Oameni dragi mie. Doi dintre colegii de liceu ai Regelui Mihai, intr-o clasa special infiintata pentru scolirea celui ce-avea sa devina rege. Acum va fac morala: daca numele lor nu va spun nimic, inseamna ca n-ati citit serialul "Colegii de liceu ai Regelui Mihai", publicat in Adevarul pe 7, 8, 9 si 10 mai 2007. Opera mea :) In fine, ca sa va introduc in atmosfera pun mai jos linkuri catre cele patru articole. Eu zic ca merita sa aruncati un ochi. Ca sa pricepeti ce va spun mai departe...

http://www.adevarul.ro/articole/clasa-de-la-palatul-regal/311188

http://www.adevarul.ro/articole/sunt-vandut-monarhiei/311296

http://www.adevarul.ro/articole/eu-ii-spuneam-maria-ta-iar-el-imi-spunea-jurchi/311410

http://www.adevarul.ro/articole/imi-pare-rau-ca-e-batran/311534


Venisem pregatita: le-am dat cat ai zice peste cate-o mapa cu articolele, intr-o forma mai simpatica.

Ah, si venisem si cu niste poze, de la interviurile cu ei. Motiv sa se ia la harta, asa, ca intre fosti colegi: "Ei, da' tu ai mai multe poze decat mine! Sunt gelos!", "Ba eu sunt gelos, ca ale tale sunt mai frumoase"

Fiecare controleaza ce a primit celalt, spre amuzamentul meu :))

Domnul Chiaburu imi spune ca o sa dea cate-o mapa cu articole si mai "sus", la secretara Casei Regale. A se vedea mai tarziu :)

Ghici cine-i colo, in oglinjoara? :))

Si aici la fel :)) Aplauze pentru fotoreporterul de la Adevarul, Lucian Muntean :)) Asa am eu poze cu familia regala, numai bune de pus in rama. Sau pe desktop :)

Ei, vine si momentul. Domnul Chiaburu trage de mine, sa ma bag mai in fata, ca sa intermedieze intalnirea. Prezentarea e super: "Majestate, Florentina Stoian, cea mai documentata ziarista de la Adevarul. A scris niste articole despre clasa palatina..." Si nu-i mai tace gura. Nici nu mai stiu ce a zis. De emotie, cred :) Observati ca nu mi-a pierit nici acu' entuziasmul :))

Si da-i, neicushorule, si da-i cu laudele...

Si tot asa... Iar eu ma umflasem in pene, mai, mai, sa pleznesc :)

Ce sa mai, pledoaria continua :)

Iar domnul Chiaburu se cauta in "docomente", sa dea si doamnei in alb (secretara de care va spuneam) un set de pagini in format pdf...

Si cauta...

Si doamna: "Dar noi le stim, le-am citit", si regele incuviinteaza, da, da, le stie. Ei, dom'le, asa cititori mai zic si eu :))

Mda, inca aveam un zambet pe toata fata :)

Aici, cu domnul Zamfirescu, ne chinuim sa eliberam jurnalul din stransoarea invelisului de plastic. Da, da, ca sa primim autograf :))

Schimb de priviri intre colegi. Si eu, asteptand sa-mi vina randul :)

Si iata ca vine :))

Moment in care Radion Chiaburu apare de unde nu te-astepti si reincepe sa turuie in favoarea mea: "Cea mai documentata ziarista de la Adevarul, Majestate... I-au iesit niste articole..." :))

Eu, ce sa zic? Ce sa mai zic? Am ras cu gura pana la urechi. Ca, vorba aia, nici mama nu m-a laudat atata :)) Si-n fata cui m-a laudat domnul Chiaburu... Datoare pe veci omului astuia :)

Si da-i si razi, rosie de la atatea laude :)

Nu-mi revenisem :)
Gata, imi recuperez pixul si cartea cu autograful Majestatii Sale. Si ma dau mai la o parte, ca sa imi revin :)) Dar am ras cu totii copios, asta e clar. Ca acuma, daca stau sa ma gandesc, eu nici nu stiu ce-am zis, dac-am mai apucat sa zic ceva :)) Una peste alta, a fost o zi super. Si-am zis sa va bucurati si voi de bucuria mea. Asta dac-o mai exista vreun cititor al blogului meu. Resuscitat o data la doua-trei luni :)))

11 comentarii:

cronicaru' spunea...

Intr-adevar, o zi de tinut minte. Felicitari, si pentru materiale, si pentru ca ai ajuns atat de aproape de Rege. O intrebare totusi cu iz de mustrare: Nu trebuia sa fii mai serioasa? Faceai cunostinta cu Regele Mihai nu cu Siminica...

Florentina spunea...

Nu ma atinge mustrarea, rasul era perfect la locul lui, in situatia cu pricina :)) Sau, cel putin asa cred. Sau asta a fost reactia mea de necontrolat :)) Ca atunci cand te lauda unul pana la disperare, parca nu stii ce sa faci... Ideea e, insa, ca tot contextul a fost amuzant, toata lumea radea. Iar eu nu radeam in hohote, aveam un zambet din asta, intins pe toata fatza :)

verbiaj. spunea...

Si eu am fost in preajma Regelui si chiar daca n-am dat noroc cu acest monument istoric ma pot lauda aicisea la tine pe blog. Na, ca n-ai fost singura, ce te umfli asa in pene! :)

Unknown spunea...

ba mie imi place risul asta, e foarte sincer si parca s-a molipsit de el si Casa Regala. Asa rizi cind esti foarte multumit, chiar fericit, de lumea intilnita. Bravo, Floricel!

Florentina spunea...

Ei, ce-mi place sa mi se zica "Floricel". E asa un sentiment placut, de acasa :)) Parca-l aud pe tata :))

Unknown spunea...

Florentina, esti perfecta. Imi place mult si blogul tau, dar si articolele, chiar toate. Noi Romanii nu ne ascundem sentimentele, daca sintem bucurosi - o aratam, si daca ne place ceva - o spunem. Poti sa-l intrebi pe Domul Zamfirescu cine-i Vulturu

Anonim spunea...

Doamne iarta-ma, mi-am adus aminte de-un articol de ziar. "Astazi l-am intalnit pe rege". Era vorba despre Gheorghe Hagi :)

Anonim spunea...

Imi place foarte mult postul asta! Il recitesc din cind in cind cu aceeasi placere si amuzament! Si cu un dram de invidie pentru sansa de a fi alaturi de Mihai I, ultimul rege al romanilor.

T.o spunea...

@Cronicare: mi-a placut comentariul tau tare de tot. Mai sa-i dau like, dar aici nu=i ca pe fb:))
@Flori: Felicitari! Ma bucur pentru tine si ma bucur ca ai impartasit cu noi o asa zi. Nici eu nu voi uita ziua in care am fost la Palatul Elisabeta (ceva legat de fotbal, prin tinerete) si m-am simtit in alta lume.
@Kolonele: Ti-as spune ceva despre asta, dar... sa nu stricam momentul Florentinei:D

Florentina spunea...

@Teo, draga mea, ma bucur de vizitele tale :) Cronicarul nu stiu daca o sa mai raspunda (si nici Kolonelul), ca ale lor comentarii au aparut la mine pe blog in urma cu 4 ani, cand a avut loc si intalnirea memorabila (pe care o scot acum de la naftalina :)

ciobota onela spunea...

draga mea coleguta mii de felicitarii pt toata cariera ta ,,,,,,ma bucur enorm ca pot spune sus si tare ca aceasta brava ziarista ,,reporter om de lume cu scaun la cap aproape o cunosc de cand eram cu tata in gura sa scuzati expresia dar in special tu ......sincer ma mandresc eu cu tine dar fosta si draga mea diriginta care pana oi muri no sa uit chipul si vorba dansei dulci ............e plina de fericire avand o fiica si un fiu care cu voia lui dumnezeu au ajuns unde sunt azi felicitari si te pooop