duminică, mai 31, 2009

La multi ani :)

Azi mi-am colorat unghiile-n rosu, mi-am pus botinele noi (sandalo-cizme, pentru cine se intreaba) si-am pornit-o agale prin oras, ca sa-l sarbatoresc pe Mariusache. Ca e ziua lui azi, face o varsta :) Face numarul ala pe care il spui la doctor cand iti asculta plamanii :)

Si dupa o petrecere simpatica azi-noapte, in vastele apartamente ale Fuhrerului (a fost o aniversare impatrita), azi am zis sa avem o zi relaxata: sa ne refacem dupa chef si sa haladuim pe seara prin oras. Ceea ce am si facut. Tzaca-paca, tzaca-paca, pe stradute, pe la Universitate, pe Kogalniceanu, pe Victoriei, pe una, pe alta. La final, ne-am hodinit o tzira la o terasica simpatica, noua, pare-se, pe strada Franceza. Si-am observat ca au aparut multe terasici simpatice in Centrul Vechi (lasandu-le la o parte pe cele de pe Smardan, care sunt deja cunoscute :).

Bun, bun, ai aparut terasicile, cu mese din lemn, scaune din fier forjat si glastre cu flori, dar n-a disparut populatia dubioasa (nu ma acuzati de discriminari, ca nu e cazul), populatie care-si face inca veacul pe strazile din Centrul Vechi, cerseste, alearga printre scaune (de copiii populatiei vorbesc aici) sau se aduna grupuri-grupuri ca sa sparga o samantza sau sa bata o minge.

Ei, dar nu despre asta voiam sa va spun. Ci sa va arat, in poze, ca dupa-amiezele in Bucuresti poti fi chiar simpatice, daca decizi sa mai ignori din chestiile enervante. Asadar, poze. Si la multi ani, Mariuselu :))

Interior de casa darapanata.

Noi doi si-o vitrina :)

Varful maroniu al Magazinului Victoria...

CEC-ul...

... si tot CEC-ul oglindindu-se in blocul-turn de alaturi...

Variatiuni pe aceeasi tema:

Biserica de pe Victoriei, fata in fata cu magazinul Victoriei... (n-as sti sa zic cum se cheama)

Iarasi turnuletul Magazinului Victoria

Si Biserica Stavropoleos, frumoasa-frumoasa in lumina apusului. Era si slujba la Stavropoleos, si multa lume in curte, si muscate rosii, si broderii in piatra, si frunze verzi, si cer albastru...

Ei, frumos, nu?
Ne mai auzim pe-aici.

17 comentarii:

cioara spunea...

Multumeeeeeeeeesc:) Ca ai avut grija de un sarman batrin in toiag sa traverseze... mai multe strazi din Bucuresti de ziua lui:))

Florentina spunea...

Intr-adevar, la varsta asta chiar ai nevoie de un toiag, mosulache :)

Anonim spunea...

Deci...daca tot au aparut atatea terase, tre sa aparem si noi in peisaj, zic. Abia astept sa ne sarbatorim, cu intarziere, dar cu bine:)

cioara spunea...

T.o@ Cu siguranta vom gasi o terasa:) Iar intirzierea nu se pune, important e sa ne intilnim:)

Florentina spunea...

Mai, mai, ce de reactii starneste postul meu :))

Florentina spunea...

Si da, merem si la terasa :)

cioara spunea...

Dan Gheorghe@ Multumesc. Salut Romania Libera:)

niki spunea...

Ma bag si io in vorba si spun la multiani, k urshii!
K tot ziceam de o terasa cu o bere alaturi, iata ca lumea se misca. Si nu-i rau, daca vara veni mai devreme, mintea si corpul cer hidratare.
Apropo, ce ganduri de vacanta aveti vara asta?
Salutari, a tout le monde...:)

Florentina spunea...

Ei, salut, salut :)
Multumim de urari. Pentru toamna asta, avem programata Lisboa, care, am auzit noi, e "muito boa" :)))

Niki spunea...

Oooo, frumos. Si pe mine ma tenteaza o Lisboa, dar am programata pt toamna o Praga(poate cuplata cu o Viena, dak merg cu masina) sau un Amsterdam. Am auzit lucruri frumoase despre atmosfera din satele de pescari de pe coasta si rele despre preturile din zona Algarve, practic peste Spania. De verificat.

Florentina spunea...

Praga, vazut. Viena, vazut. Pot sa fac recomandari in ambele cazuri: Viena am vazut-o recent, acum un an, iar Praga acum vreo trei (dar imi e foarte clar in cap ca mi-a placut la maximum).

Daca am timp, bag un post despre Viena (ca am cam ramas datoare si se s-au suparat amicii cu care am fost la viena ca nu am scris nimic despre vacanta asta pe blog :))

cioara spunea...

niki@ Multam frumos pentru urari, bine ai revenit. N-am mai urmarit postul asta si m-a atentionat Fata ca te-ai intors:)
Referitor la Viena si Praga, n-ai sa regreti nimic. Sincer, io aveam acum trei ani unele retineri in ceea ce priveste Praga, dar mi s-au spulberat a doua zi cind am ajuns acolo. Ca prima zi a fost cam de cosmar. Am ajuns noaptea pe la 23.00, ploua cu galeata, si-am avut probleme cu cazarea. Probleme destul de urite de-am ajuns sa chemam politia:) Dar s-au rezolvat repede si de a doua zi mi s-a schimbat radical impresia:) Merita suta in mie. Recomand sa te duci cu masina... ca sa ai cu ce cara zecile de soiuri de bere ceheasca atunci cind te intorci:) E buna tare si n-o sa te poti abtine sa nu iei si-acasa:) La Viena daca n-aveti pretentii la cazare putem recomanda noi o pensiune. Curata, centrala (linga Mariahilfer Straße) si relativ ieftina. Parca 70 Euro camera dubla cu dus si buda. Ca au si camere mai ieftine doar cu buda si chiuveta. Ne contactezi daca te intereseaza:)

Niki spunea...

Mersi Florentina, mersi Cioara.
Uitai sa va comunic ca Praga si Viena sunt pt Sefa'(va dati seama despre cine vorbesc).
Altfel in Praga am fost in 2006, octombrie. Parca as mai vrea o data, ca sa-mi fixex placerile legate de cel mai frumos oras centru-est-european, in opinia mea. Recunosc, acelasi lucru l-am facut si eu: am umplut potbagajul cu Gambrinus si Budweiser. Mancare buna, multa si relativ ieftina la cehii astia :) Iar de vizitat, superb. Pe mine m-a dat pe spate un mic parculet cu niste pereti de stalactite(ca sa le zic asa ca era cred un fel de calcar negru) senzationale ca forma. Poate le-ati prins si voi, k nush cum sa postez poze.
La Viena fusei de vro 3 ori, de 2 ori cate o zi, in trecere(sau intoarcere) din Franta, cu masina, acu vro 10 ani. Insa am avut noroc acum 2 ani si am prins un mic sejur platit de firma de 4 zile la Salzburg(recomand 2-3 zile, elegant orasul, parfum aparte)si inca 3 la Viena, Tot aproape de Mariahilfer am stat si eu la Wien Westbanhof, 4*. Si in afara de un hotel de 5* din Saarbrucken, am "patit" la hotelul asta cel mai misto mic dejun din calatoriile mele. Deci de aia ma gandeam ca dak am cerere de Praga, tot e drum prin Viena, sa ma opresc 2-3 zile. Fie vorba intre noi, pe mine ma mananca de ceva ani sa ajung in Scandinavia, Stockholm sau Copenhaga. Scumpicel, dar poate la anul....
Gata, ajunge cu distractia, imi revin si bag o Billa :)
Pa!

cioara spunea...

Niki@ Ahaaa... ma si miram eu sa nu fi fost la Viena si Praga. Adica mi se parea ciudat sa te intereseze o vacanta in Andaluzia si sa nu fi vazut Viena si Praga:)
Am inteles cine e Sefa:)) Cunosc si eu o Sefa:))) Sper sa nu-mi dea ban pe blogu' asta:))) Hahahaha:))
Foarte tare, ai fost la Praga in acelasi an, la vreo 2 luni dupa noi:)) Din pacate parculetul cu pereti cu stalactite nu l-am vazut:( Da' mai bagam noi o data o Praga, si nu-l ratam:)
Scandinavia da, asta da destinatie. Si io as cam vrea, Sefa insa are ceva indoieli. Io-s mai inclinat spre tarile germane, ea spre cele latino-exotice:)) Copenhaga e clar de vazut, la fel si Stockholm. Am inteles ca Oslo si Helsinki nu prea merita... dar ca experienta cred ca nu trebuie ocolite nici ele daca tot esti in zona:)

niki spunea...

Salutare Florentina si Cioara.
Mai copii, tot schimbam impresii in scris. Nu ar fi bine sa trecem la proba orala si sa ne vedem maine dupa-amiaza la o berika?
Daca va tenteaza, astept o propunere de ora si locatie si dati-mi o modalitate de contact : mail, adresa mess sau nr. telefon.
See u!

Florentina spunea...

Tare :)) Sa mai zica vreunul ca blogareala nu inseamna socializare :)) Asadar, suntem de acord cu propunerea de berica (si io, si cioara, aka Mariusache:), numa' ca maine e cam dificil de schimbat impresii face-to-face. Pentru ca florentina, adica io, trebuie sa se prezinte la serviciul ei minunat, unde are de dat un spread la zi (adica un material de doua pagini). Ca prin presa se mai lucreaza si duminica... (si uite-asa raman eu fara duminici:). Asta daca nu se intampla ceva fabulos pe la alegeri si raman eu fara pagini si ma duc si degeaba :))

In alta ordine de idei, (formula de presa, absolut imbecila), iata si modalitati de contact, adica messuri: floriu6 si faraunpicior

Seara buna.

niki spunea...

Ooops, uitai k sunteti in presa si duminica e zi de lucru. Ramane pe data viitoare, om vedea cand. Plec si eu de luni pana vineri in delegatie la Iasi si weekendul viitor m-as repezi pana in Vama. O icra si un calcan, dublate de un whiskian! Si o muzica la Stuf, daca nu or fi intrat astia cu Jeepanele direct pe plaja. Of, ce vremuri erau acu 7-8 ani.
Cordialement, Je.